Στις 17 Ιανουαρίου, η πριγκίπισσα της Ουαλίας υποβλήθηκε σε επέμβαση στην κοιλιακή χώρα σε ιδιωτική κλινική του Λονδίνου.
Από τη στιγμή που ανακοινώθηκε η επέμβαση, στην οποία υποβλήθηκε η Κέιτ Μίντλετον, υπάρχει έντονη ανησυχία στο Ηνωμένο Βασίλειο, με τις φήμες και τις εικασίες να οργιάζουν. Το Παλάτι έκανε μια λιτή ανακοίνωση, στην οποία αναφέρει πως επρόκειτο για ένα «προγραμματισμένο» και «επιτυχημένο» χειρουργείο.
«Οι γνώμες διίστανται, αλλά το χειρότερο ενδεχόμενο, που μπορεί να αφορά το πάγκρεας ή το έντερο ή κάποιο λέμφωμα, καρκίνοι που χρειάζονται μεγάλης διάρκειας νοσηλεία, δεν μπορεί να αποκλειστεί», είπε στην ΕΡΤ η πρόεδρος του Συλλόγου Ελλήνων Γιατρών του Ηνωμένου Βασιλείου, Κική Σονίδου, σχετικά με τη «μυστηριώδη ασθένεια που θα κρατήσει σε ανάρρωση ως το Πάσχα την πριγκίπισσα της Ουαλίας έπειτα από νοσηλεία 10-14 ημερών.
Η κυρία Σονίδου επισήμανε την εξωστρέφεια των ανακτόρων, που μέσα σε δύο ώρες ανακοίνωσαν τόσο τα ανησυχητικά νέα για την Κέιτ Μίντλετον όσο και την «υπερτροφία του προστάτη» για την οποία θα υποβληθεί σε επέμβαση ρουτίνας ο βασιλιάς Κάρολος.
«Για την Κέιτ, που φαινομενικά τουλάχιστον -από τις φωτογραφίες που ανέβασαν τα Χριστούγεννα- ήταν υγιής, θα έπρεπε για κάποιον, που την παρατηρεί, να ανησυχήσει ότι είναι αρκετά αδύνατη», είπε η Κική Σονίδου. Επεσήμανε παράλληλα ότι η όποια άλλη δημοσίευση για την κατάσταση της υγείας της, «δεν βοηθάει ούτε την ίδια ούτε τα παιδιά τους, γιατί πρέπει να αποτραπούν ακραίες αντιδράσεις από τον κόσμο που θα υπάρξουν σίγουρα, αν μαθευτεί κάτι αρνητικό».
Δε θέλω να είμαστε τώρα όλοι αγγελιοφόροι κακών ειδήσεων, αλλά σίγουρα παραπέμπει σε κάτι πολύ άσχημο που μπορεί να αφορά το πάγκρεας ή το έντερο ή κάποιο λέμφωμα. Σε αυτές τις τρεις πιθανές διαγνώσεις κινούμαστε και η συντριπτική πλειοψηφία πιστεύει ότι πρόκειται για κακοήθεια. Ακόμα και μια υστερεκτομή, ένα γυναικολογικό χειρουργείο, δεν είναι παραπάνω από δυο μέρες νοσηλείας στο Ηνωμένο Βασίλειο. Άρα καταλαβαίνουμε ότι πρόκειται για κάτι πιο περίπλοκο και οι απόψεις διίστανται.
«Δεν είναι μια επέμβαση ρουτίνας όταν πας σε ένα ιδιωτικό νοσοκομείο του Λονδίνου, αρκετά εξειδικευμένο σε καρκίνους.