ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Έρχεται λίστα με ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ προϊόντα (και) σε κρεοπωλεία και φούρνους;

Όπως όλα δείχνουν το “καλάθι του νοικοκυριού” επεκτείνεται!

Πολλές συζητήσεις έχουν γίνει το τελευταίο διάστημα για το λεγόμενο “καλάθι του νοικοκυριού” που προάγει το Υπουργείο Ανάπτυξης, σε μία σειρά να συγκρατηθούν οι αυξήσεις σε βασικά προϊόντα διατροφής.

Η εφαρμογή του μέτρου αναμένεται να αρχίσει τις επόμενες ημέρες και όλες οι αλυσίδες σούπερ μάρκετ ανά την επικράτεια είναι ΥΠΟΧΡΕΩΜΕΝΕΣ να αποστείλουν στο αρμόδιο Υπουργείο και έπειτα να δημοσιοποιήσουν λίστες με 50 κατηγορίες προϊόντων που θα οριστούν ως “ΑΠΑΙΡΑΙΤΗΤΑ”.

Τα πρόστιμα θα αγγίζουν τις 5χιλ. ευρώ/ημέρα για τα σούπερ μάρκετ που δεν θα δηλώσουν την παραπάνω λίστα.

Στο “παιχνίδι” φαίνεται όμως ότι μπαίνουν -ΜΕ ΤΗ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΙΑ ΤΟΥ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΜΟΥ- και τα κρεοπωλεία και οι φούρνοι.

Πρόκειται δηλαδή να δημιουργηθούν αντίστοιχες λίστες προϊόντων (π.χ. το “καλάθι του κρεοπώλη”) “για να μην μπουν μαζικά λουκέτα”, όπως λένε οι επαγγελματίες της αγοράς.

Σε ό,τι αφορά τους φούρνους, το αντίστοιχο καλάθι φαίνεται πως θα θα περιέχει ορισμένα είδη ψωμιών, το κουλούρι Θεσσαλονίκης και ορισμένα βουτήματα (π.χ. κουλουράκια).

Ο όρος του “ΑΠΑΙΡΑΙΤΗΤΟΥ ΠΡΟΪΟΝΤΟΣ” που μπήκε για πρώτη φορά στις ζωές μας κατά τα lockdown της κορωνοχούντας επανέρχεται αυτή τη φορά με περισσότερη οργάνωση αλλά και…δεκτικότητα από τον κόσμο.

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Γλυφάδα: Ο «Πόλεμος» της Τουρκικής Μαφίας με Δύο Εκτελέσεις Μπροστά σε Αθώους Πολίτες

Πέντε Δολοφόνοι που Παρίσταναν τους Αθώους στην Τηλεόραση

Η Αγγελική Νικολούλη έχει καταφέρει να φέρει στο…

343,8 Δισεκατομμύρια και Άλλοι 9: Οι Πλουσιότεροι στον Κόσμο το 2024 και Τα Μυστικά τους

Η λίστα του διάσημου επιχειρηματικού περιοδικού Forbes για…

Επιδότηση Ρεύματος Δεκεμβρίου: Πόσο Θα Μειωθεί ο Λογαριασμός Σας

Ανακοινώθηκε η επιδότηση για τους λογαριασμούς ρεύματος του…

Θα πάθετε μεγάλο σοκ με το σώμα της Natalija Kuznetsova

Οι δικέφαλοί της είναι πιο ογκώδεις από εκείνους…

Γιγάντιος πύθωνας εθεάθη σε πλημμυρισμένους δρόμους της Ταϊλάνδης

Οι πρόσφατες πλημμύρες στο νότιο τμήμα της Ταϊλάνδης…
contact