ΚΟΣΜΟΣ

“Δεν κλείνουμε τα στενά του Βοσπόρου” λέει η Τουρκία – Διαψεύδει τον Ζελένσκι

Η Τουρκία δεν έχει αποφασίσει να κλείσει τα στενά των Δαρδανελίων και του Βοσπόρου στα ρωσικά πλοία, σύμφωνα με Τούρκο αξιωματούχο με γνώση του ζητήματος που επικαλείται το Reuters.

Νωρίτερα το Σάββατο, ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι σε ανάρτηση στον προσωπικό του λογαριασμό στο twitter ευχαριστούσε τον Τούρκο πρόεδρο, λέγοντας πως η στρατιωτική υποστήριξη και ο αποκλεισμός των Στενών για τα ρωσικά πλοία είναι εξαιρετικά σημαντικές κινήσεις για τη χώρα του.

«Ευχαριστώ τον φίλο μου πρόεδρο της Τουρκίας Ρετζεπ Ταγίπ Ερντογάν και τον τουρκικό λαό για την ισχυρή τους στήριξη. Η απαγόρευση της διέλευσης ρωσικών πλοίων προς τη Μαύρη Θάλασσα και μια σημαντική στρατιωτική και ανθρωπιστική βοήθεια για την Ουκρανία είναι εξαιρετικά σημαντικές (κινήσεις) σήμερα. Ο λαός της Ουκρανίας δεν θα το ξεχάσει ποτέ αυτό.»

λέει

«Μόνο αν υπάρξει κατάσταση πολέμου στην Τουρκία θα κλείσουν τα Στενά του Βοσπόρου», δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου, απορρίπτοντας έμμεσα το αίτημα της Ουκρανίας.

Όπως τόνισε ο Τούρκος ΥΠΕΞ, ακόμη και αν κλείσουν τα Στενά, η Ρωσία έχει δικαίωμα με βάση τη Συνθήκη του Μοντρέ να ζητήσει επιστροφή των πλοίων της στη βάση τους.

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Γλυφάδα: Ο «Πόλεμος» της Τουρκικής Μαφίας με Δύο Εκτελέσεις Μπροστά σε Αθώους Πολίτες

Πέντε Δολοφόνοι που Παρίσταναν τους Αθώους στην Τηλεόραση

Η Αγγελική Νικολούλη έχει καταφέρει να φέρει στο…

343,8 Δισεκατομμύρια και Άλλοι 9: Οι Πλουσιότεροι στον Κόσμο το 2024 και Τα Μυστικά τους

Η λίστα του διάσημου επιχειρηματικού περιοδικού Forbes για…

Επιδότηση Ρεύματος Δεκεμβρίου: Πόσο Θα Μειωθεί ο Λογαριασμός Σας

Ανακοινώθηκε η επιδότηση για τους λογαριασμούς ρεύματος του…

Θα πάθετε μεγάλο σοκ με το σώμα της Natalija Kuznetsova

Οι δικέφαλοί της είναι πιο ογκώδεις από εκείνους…

Γιγάντιος πύθωνας εθεάθη σε πλημμυρισμένους δρόμους της Ταϊλάνδης

Οι πρόσφατες πλημμύρες στο νότιο τμήμα της Ταϊλάνδης…
contact