ΚΟΣΜΟΣ

Καλίν: Ο Ερντογάν θα θέσει σε Μέρκελ και Μισέλ το ζήτημα συνεκμετάλλευσης των κοιτασμάτων

Την αποκάλυψη ότι ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν θα θέσει στην Άνγκελα Μέρκελ και στον Σαρλ Μισέλ το ζήτημα της συνεκμετάλλευσης των κοιτασμάτων της Ανατολικής Μεσογείου, έκανε ο εκπρόσωπός του, Ιμπραήμ Καλίν, σε συνέντευξή του στο Demiroren News Agency, που αναμεταδίδει η Yeni Safak.

Ο Ιμπραήμ Καλίν επανέλαβε ότι η Τουρκία βλέπει θετικά μια «ενεργειακή διάσκεψη» για την Ανατολική Μεσόγειο, στην οποία θα συμμετάσχουν όλες οι παράκτιες χώρες της περιοχής.

Όπως είπε, μπορεί η Τουρκία να έχει «πολιτικές συγκρούσεις» και «πολιτικές διαφωνίες» με το Ισραήλ και την Αίγυπτο, αλλά αυτές δεν πρέπει να σταθούν εμπόδιο στη συνεργασία στον τομέα της ενέργειας.

«Δεδομένου ότι δεν μπορούμε να αλλάξουμε τη γεωγραφία», επεσήμανε χαρακτηριστικά, αναφέρθηκε με έμφαση στην ενεργειακή διάσκεψη όλων των χωρών της περιοχής -δίχως να αποσαφηνίσει εάν συμπεριλαμβάνει και την Κύπρο στο τραπέζι- ώστε «εάν υπάρχει πλούτος σε μέρη που ορίζονται ως αμφισβητούμενες περιοχές, μπορούν να μοιραστούν».

Δηλαδή, με απλά λόγια, ο Ιμπραήμ Καλίν ζητά Ελλάδα και Κύπρος να μοιραστούν με την Τουρκία τα υποθαλάσσια κοιτάσματά τους.

Είναι δεδομένο πως όταν κάνει λόγο για «αμφισβητούμενες περιοχές» αναφέρεται σε μεγάλα τμήματα ελληνικής και κυπριακής ΑΟΖ που η Τουρκία διεκδικεί.

Δηλαδή, μας καλεί να μοιραστούμε τα δικά μας μαζί τους, να δώσουμε μερίδιο από τον πλούτο μας στους Τούρκους και αυτό «θα ωφελήσει όλες τις χώρες», εννοώντας ότι θα ωφελήσει την Τουρκία αλλά και εμάς επειδή πληρώνοντας τα λύτρα στην βαρβαρική ορδή θα γλιτώσουμε τον πόλεμο.

Καλούμαστε να πληρώσουμε λύτρα για να γλιτώσουμε έναν πόλεμο που μπορούμε να κερδίσουμε, αλλά το ενδεχόμενό του προκαλεί τρόμο σε Γερμανία και Ισπανία, που είναι «ανοιγμένες» πολλά δισεκατομμύρια στην Τουρκία και τρέμουν ότι θα υποστούν οικονομική καταστροφή -ίσως και κατάρρευση- και οι ίδιες.

Αυτά έχουν σκοπό να συζητήσουν οι Τούρκοι με τη Μέρκελ. Αυτό τον διάλογο θέλουν να κάνουν. Καλά ξεμπερδέματα.

Είδατε πώς φαίνεται να επιβεβαιώνεται ο Κώστας Σημίτης, ο οποίος αρχές Ιουνίου 2019, σε προεκλογική περίοδο, σε άρθρο του στην «Καθημερινή», αφού εξέφρασε την ανησυχία του για τον κίνδυνο επανάληψης ενός επεισοδίου όπως στα Ίμια, «συμβούλεψε» και «προέτρεψε» ότι, «ο κίνδυνος επεισοδίων με την Τουρκία θα είναι υπαρκτός, εάν δεν βρούμε λύσεις, όχι πάντα ευχάριστες».

Αυτό που μένει να δούμε είναι εάν θα υλοποιηθεί η γραμμή Σημίτη, δηλαδή οι γερμανικοί σχεδιασμοί, ή θα επικρατήσουν οι πατριωτικές δυνάμεις.

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Γλυφάδα: Ο «Πόλεμος» της Τουρκικής Μαφίας με Δύο Εκτελέσεις Μπροστά σε Αθώους Πολίτες

Πέντε Δολοφόνοι που Παρίσταναν τους Αθώους στην Τηλεόραση

Η Αγγελική Νικολούλη έχει καταφέρει να φέρει στο…

343,8 Δισεκατομμύρια και Άλλοι 9: Οι Πλουσιότεροι στον Κόσμο το 2024 και Τα Μυστικά τους

Η λίστα του διάσημου επιχειρηματικού περιοδικού Forbes για…

Επιδότηση Ρεύματος Δεκεμβρίου: Πόσο Θα Μειωθεί ο Λογαριασμός Σας

Ανακοινώθηκε η επιδότηση για τους λογαριασμούς ρεύματος του…

Θα πάθετε μεγάλο σοκ με το σώμα της Natalija Kuznetsova

Οι δικέφαλοί της είναι πιο ογκώδεις από εκείνους…

Γιγάντιος πύθωνας εθεάθη σε πλημμυρισμένους δρόμους της Ταϊλάνδης

Οι πρόσφατες πλημμύρες στο νότιο τμήμα της Ταϊλάνδης…
contact