Άλλος ένας βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ που έχει βαλθεί να μας τρελάνει…
Νέες αντεγκλήσεις πυροδότησε στη Βουλή η επαναφορά της κατοχής βομβών μολότοφ ως κακούργημα αντί πλημμελήματος, που το είχε μετατρέψει ο Ποινικός Κώδικας που ψήφισε ο ΣΥΡΙΖΑ ως κυβέρνηση τον περασμένο Ιούνιο και η επιμονή της αξιωματικής αντιπολίτευσης να υπερασπίζεται εμμέσως την απλή κατοχή.
Αίσθηση προκάλεσε η τοποθέτηση του εισηγητή του κόμματος, Σπύρου Λάππα, κατά τη συζήτηση των τροποποιήσεων του Ποινικού Κώδικα στην αρμόδια Επιτροπή της Βουλής, όταν διερωτήθηκε ποιο έννομο αγαθό προσβάλλει όποιος κατέχει απλώς μία μολότοφ επιμένοντας στον πλημμεληματικό χαρακτήρα του αδικήματος.
«Πείτε μου σας παρακαλώ, ποιο αδίκημα διαπράττει αυτός που κατέχει μία βόμβα μολότοφ στην πλάτη. Θέλω να μου προσδιορίσουν οι συνεργάτες σας. Θέλω ακριβή και συγκεκριμένη αιτιολογία, γιατί στην αιτιολογική έκθεση δεν το αναφέρετε, ποιο έννομο αγαθό προσβάλλει η απλή κατοχή μιας βόμβας μολότοφ, όταν η οπλοφορία και η οπλοχρησία ενός καλάσνικοφ το οποίο μπορεί να έχει 15 σφαίρες μέσα και να έχω άλλες 15 δεσμίδες στην πλάτη μου που μπορεί να σκοτώσουν 200, να είναι ένα απλό πλημμέλημα, εφόσον η οπλοφορία και η οπλοχρησία εξακολουθεί να είναι πλημμέλημα. Τόσο απλά, τόσο καθαρά, τόσο λογικά με το “λάμδα” κεφάλαιο», τόνισε ο κ. Λάππας.
Αυτός ο οποίος έχει μια βόμβα μολότοφ στο σακίδιο του, τι την θέλει; Βόλτα θα κάνει με τη βόμβα μολότοφ;
Η απάντηση ήρθε από τον Υπουργό Δικαιοσύνης αρχικά με σκωπτική διάθεση και με αντιστροφή του ερωτήματος.
«Αυτός ο οποίος έχει μια βόμβα μολότοφ στο σακίδιο του, τι την θέλει; Βόλτα θα κάνει με τη βόμβα μολότοφ; Δηλαδή, ο έμπορος ναρκωτικών που έχει μια τσάντα με ναρκωτικά, βόλτα θα κάνει; Βόλτα τα κάνει κ. Λάππα;», σχολίασε ο Κώστας Τσιάρας.
Αμέσως μετά θέλοντας να υπογραμμίσει τους κινδύνους που ενέχει η χρήση μολότοφ, υπενθύμισε τα δραματικά γεγονότα στη Marfin κατά τη διάρκεια σφοδρών επεισοδίων, με αποτέλεσμα να χαθούν ανθρώπινες ζωές.
«Για να καταλάβουμε το τι γίνεται, και αν θέλετε να ξεχάσετε γεγονότα τα οποία πλήττουν την ίδια την ελληνική πολιτεία, αλλά και την ίδια τη Δημοκρατία, ας θυμηθείτε την MARFIN. Είναι δικαίωμά σας, οι Έλληνες πολίτες όμως δεν το ξεχνάνε και πρέπει κάποια στιγμή να βάλουμε μια σειρά σε ορισμένα ζητήματα. Δεν υπάρχει διαφορετική αντιμετώπιση σε κάποια περιστατικά και διαφορετική σε άλλη», κατέληξε ο Υπουργός Δικαιοσύνης.