Οι πιο υγιεινές και νόστιμες τηγανητές πατάτες γίνονται στον… φούρνο. Τραγανές απ’ έξω, ζουμερές από μέσα και πολύ αρωματικές χάρη στα μπαχαρικά και τα μυρωδικά, θα γίνουν οι αγαπημένες σας.
Μερίδες:2 Χρόνος προετοιμασίας:10′ Χρόνος μαγειρέματος:25′ Έτοιμο σε:35
από την Ιωάννα Σταμούλου
Υλικά
2-3 πατάτες, σε μπαστουνάκια
2-3 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
ρίγανη
πάπρικα
αλάτι
Διαδικασία
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 220οC. Στρώνετε ένα ταψί με αντικολλητικό χαρτί ψησίματος.
Απλώνετε τις πατάτες στεγνές πάνω στο ταψί, τις αλατίζετε και πασπαλίζετε με πάπρικα και ρίγανη.
Ραντίζετε με το ελαιόλαδο και ανακατεύετε. Ψήνετε στο φούρνο για 20-25 λεπτά.
olivemagazine.gr