ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Κέικ αμυγδάλου με καραμέλα

Υγρό και αφράτο κέικ αμυγδάλου με καραμέλα (dulce de leche) ή αλλιώς Tarta De Santiago από τη Γαλικία της Ισπανίας.

Χρόνος Εκτέλεσης 20′  Χρόνος Αναμονής 20 λεπτά

Χρόνος Ψησίματος 60′  Μερίδες 10  Βαθμός Δυσκολίας 1

Υλικά

750 γρ. καραμελωμένο γάλα
4 αυγά
220 γρ. ζάχαρη
175 γρ. βούτυρο μαλακωμένο
100 γρ. αλεύρι
½ κ.γ. μπέικιν πάουντερ
250 γρ. σκόνη αμυγδάλου
125 γρ. χυμό μήλου
ξύσμα από 1 λεμόνι

Εκτέλεση

Φτιάχνουμε το καραμελωμένο γάλα. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180ο C στον αέρα.
Στον κάδο του μίξερ με το σύρμα, χτυπάμε τα αυγά με τη ζάχαρη μέχρι να ασπρίσει το μείγμα για 7-10 λεπτά.

Προσθέτουμε το βούτυρο, το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, 125 γρ. χυμό μήλου και χτυπάμε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα για 3-5 λεπτά. Ρίχνουμε μέσα τη σκόνη αμυγδάλου και το ξύσμα λεμονιού.

Αλευροβουτυρώνουμε μία φόρμα για κέικ διαμέτρου 20 εκ.  Ρίχνουμε το μείγμα μέσα στη φόρμα. Ψήνουμε μέχρι να πάρει ένα χρυσαφί χρώμα και όταν το τρυπάμε με μία οδοντογλυφίδα να βγαίνει καθαρή, για περίπου 45-50 λεπτά.

Αφήνουμε όπως είναι στη φόρμα να κρυώσει για 20 λεπτά και μετά το αναποδογυρίζουμε σε μία σχάρα, αφαιρούμε τη φόρμα και αφήνουμε να κρυώσει τελείως.

Ρίχνουμε το dulce de leche, αρωματικό αλάτι με πορτοκάλι και λεμόνι και σερβίρουμε.

akispetretzikis.com

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Γλυφάδα: Ο «Πόλεμος» της Τουρκικής Μαφίας με Δύο Εκτελέσεις Μπροστά σε Αθώους Πολίτες

Πέντε Δολοφόνοι που Παρίσταναν τους Αθώους στην Τηλεόραση

Η Αγγελική Νικολούλη έχει καταφέρει να φέρει στο…

343,8 Δισεκατομμύρια και Άλλοι 9: Οι Πλουσιότεροι στον Κόσμο το 2024 και Τα Μυστικά τους

Η λίστα του διάσημου επιχειρηματικού περιοδικού Forbes για…

Επιδότηση Ρεύματος Δεκεμβρίου: Πόσο Θα Μειωθεί ο Λογαριασμός Σας

Ανακοινώθηκε η επιδότηση για τους λογαριασμούς ρεύματος του…

Θα πάθετε μεγάλο σοκ με το σώμα της Natalija Kuznetsova

Οι δικέφαλοί της είναι πιο ογκώδεις από εκείνους…

Γιγάντιος πύθωνας εθεάθη σε πλημμυρισμένους δρόμους της Ταϊλάνδης

Οι πρόσφατες πλημμύρες στο νότιο τμήμα της Ταϊλάνδης…
contact