Πόσες φορές δεν έχεις λαχταρίσει μία αχνιστή σούπα ή σαλάτα με ρεβίθια και φασόλια, αλλά δεν μπορείς να τα ετοιμάσεις γιατί δεν είχες μουλιάσει τα όσπρια από την προηγούμενη μέρα;
Για να ξέρεις, δεν χρειάζεται να αναβάλλεις το μαγείρεμα της αγαπημένης σου συνταγής, ούτε χρειάζεται να προγραμματίζεις πάντα τα γεύματα σου από την προηγούμενη μέρα για να προλάβεις να μουλιάσεις τα όσπρια σε νερό για τουλάχιστον 12 ώρες. Υπάρχει ένα απλό κόλπο που μπορείς να χρησιμοποιείς κάθε φορά και πίστεψε μας, πάντα πιάνει.
Πολύ απλά βάζεις τα όσπρια σε μία κατσαρόλα με άφθονο νερό και τα βράζεις για 5 λεπτά. Στη συνέχεια κλείνεις το μάτι της κουζίνας και τα αφήνεις σε καυτό νερό για 1 ώρα. Μετά τα στραγγίζεις και τα μαγειρεύεις κανονικά, ακολουθώντας τα βήματα της εκάστοτε συνταγής. Τόσο εύκολο.
olivemagazine.gr