Ελαφρύ επιδόρπιο με γεμάτη γεύση
Υλικά για 12 τσίζκεϊκ
1 φλιτζάνι μπισκότα λιωμένα (τύπου πτι μπερ)
300 γραμμάρια τυρί τύπου Φιλαδέλφεια με χαμηλά λιπαρά
2 αβγά
1 κουταλιά σούπας χυμό λεμονιού
5 κουταλιές σούπας + 2 κουταλιές γλυκού ζάχαρη
1/2 κουταλιά γλυκού κανέλα
2 κουταλιές σούπας βούτυρο
γλυκό κουταλιού η μαρμελάδα της επιλογής σας
Εκτέλεση
Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 180 βαθμούς Κελσίου. Σε ένα ταψί/φόρμα για μάφινς (12 θήκες), τοποθετείτε χαρτάκια για μάφινς. Σε ένα μπολ ανακατεύετε το τριμμένο μπισκότο με 2 κουταλιές γλυκού ζάχαρη, την κανέλα και το λιωμένο βούτυρο.
Μοιράζετε το μείγμα στα φορμάκια (περίπου 1 κουταλιά σούπας στο καθένα) και πιέζετε μέσα στο φορμάκι. Σε ένα μπολ χτυπάτε το τυρί ώστε να γίνει αφράτο. Προσθέτετε μετά τη ζάχαρη (5 κουταλιές σούπας), αβγά και το χυμό λεμονιού.
Μοιράζετε το μείγμα στα φορμάκια, περίπου 2 κουταλιές της σούπας στο καθένα.
Ψήνετε στο φούρνο για 17-20 λεπτά μέχρι να αρχίσουν να κάνουν ρωγμές στην επιφάνεια.
Τα αφήνετε να κρυώσουν και μετά βάζετε από πάνω λίγο γλυκό κουταλιού η μαρμελάδα.
newsbeast.gr