Τα ζυμαρικά δένουν με 4 τυριά και μπρόκολο και κάνουν ένα πιάτο άπαιχτο!
Μερίδες:4 Χρόνος προετοιμασίας:10′ Χρόνος μαγειρέματος:20′ Έτοιμο σε:30′
της Ιωάννας Σταμούλου
Υλικά
500γρ. παπαρδέλες ή άλλα μακριά ζυμαρικά της επιλογής σας
400γρ. μπρόκολο σε μπουκετάκια
250ml γάλα
100γρ. blue cheese λιωμένο με το πιρούνι
100γρ. γραβιέρα τριμμένη
150γρ. τυρί κρέμα
παρμεζάνα ή άλλο πικάντικο τυρί τριμμένο για το σερβίρισμα
Διαδικασία
Βράζετε τα μπουκετάκια του μπρόκολου σε άφθονο αλατισμένο νερό για 10 λεπτά. Τα βγάζετε από την κατσαρόλα με τρυπητή κουτάλα και τα ρίχνετε σε παγωμένο νερό από το ψυγείο και μετά το στραγγίζετε.
Στο ίδιο νερό που βράσατε το μπρόκολο και ενώ βρίσκεται σε βρασμό ρίχνετε τις παπαρδέλες να βράσουν αλ ντέντε. Στο τέλος τις στραγγίζετε και κρατάτε 1 φλιτζάνι από το νερό που έβρασαν.
Παράλληλα σε ένα ευρύχωρο τηγάνι ρίχνετε το τυρί κρέμα, το blue cheese και το γάλα και το βάζετε σε μέτρια φωτιά. Ανακατεύετε να διαλυθoύν τα τυριά και μετά προσθέτετε τα μπουκετάκια του μπρόκολου και τη γραβιέρα.
Τέλος προσθέτετε στο τηγάνι τις παπαρδέλες και ανακατεύετε καλά. Προσθέτετε μπόλικο πιπέρι και όσο νερό χρειάζεται να αποκτήσουν τα ζυμαρικά την επιθυμητή ρευστότητα. Σερβίρετε τα ζυμαρικά σε πιάτα πασπαλίζοντας με τριμμένη παρμεζάνα.
olivemagazine.gr