ΕΛΛΑΔΑ

«Βράζουν» τα ΑΕΙ: Υπό κατάληψη Νομική και Πρυτανεία του Πολυτεχνείου

Επεκτείνεται το κύμα των καταλήψεων στα πανεπιστήμια, που ξεκίνησε από την Κοσμητεία των Επιστημών Υγείας και το Οικονομικό της Νομικής. 

Σε κατάληψη προχωρούν και οι φοιτητές της Νομικής Σχολής έως την Παρασκευή, ενώ υπό κατάληψη βρίσκεται και το κτίριο της πρυτανείας του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου (ΕΜΠ), όπου νωρίτερα διακόπηκε η συνεδρίαση της Συγκλήτου του ιδρύματος.

Οι καταλήψεις συνδέονται με την πρόταση των πρυτανικών αρχών του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών (ΕΚΠΑ) να λαμβάνονται με ηλεκτρονική ψηφοφορία από τους φοιτητές αποφάσεις για καταλήψεις, αποχή από μαθήματα και άλλα μείζονα ζητήματα που τους αφορούν. 

Στόχος της πρότασης είναι να διευρυνθεί η εκλογική βάση ώστε να εκφράζονται κατά το δυνατόν περισσότεροι φοιτητές. Από την πλευρά μερίδας των φοιτητών, ωστόσο, υποστηρίζεται ότι ένα τέτοιο μέτρο θα οδηγήσει ουσιαστικά στην κατάργηση των φοιτητικών συλλόγων.

 

Πηγή

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Γλυφάδα: Ο «Πόλεμος» της Τουρκικής Μαφίας με Δύο Εκτελέσεις Μπροστά σε Αθώους Πολίτες

Πέντε Δολοφόνοι που Παρίσταναν τους Αθώους στην Τηλεόραση

Η Αγγελική Νικολούλη έχει καταφέρει να φέρει στο…

343,8 Δισεκατομμύρια και Άλλοι 9: Οι Πλουσιότεροι στον Κόσμο το 2024 και Τα Μυστικά τους

Η λίστα του διάσημου επιχειρηματικού περιοδικού Forbes για…

Επιδότηση Ρεύματος Δεκεμβρίου: Πόσο Θα Μειωθεί ο Λογαριασμός Σας

Ανακοινώθηκε η επιδότηση για τους λογαριασμούς ρεύματος του…

Θα πάθετε μεγάλο σοκ με το σώμα της Natalija Kuznetsova

Οι δικέφαλοί της είναι πιο ογκώδεις από εκείνους…

Γιγάντιος πύθωνας εθεάθη σε πλημμυρισμένους δρόμους της Ταϊλάνδης

Οι πρόσφατες πλημμύρες στο νότιο τμήμα της Ταϊλάνδης…
contact