Με τη γρίπη να είναι σε πλήρη εξέλιξη θα πρέπει εκτός από τους κανόνες πρόληψης, να εφαρμόζουμε και διατροφή-ασπίδα για το ανοσοποιητικό.
Οι ειδικοί μας συστήνουν να περιλαμβάνουμε στο καθημερινό μας μενού απαραιτήτως βιταμίνη C που την βρίσκουμε μεταξύ άλλων σε ακτινίδια, μπρόκολα, πορτοκάλια, μανταρίνια, πιπεριές, σπανάκι, λεμόνια.
Επίσης ο ψευδάργυρος κρίνεται απαραίτητος για την ενίσχυση του οργανισμού και τον βρίσκουμε σε θαλασσινά, ψάρια, συκώτι, πουλερικά, αυγά.
Η βιταμίνη Ε από την άλλη προφυλάσσει τον οργανισμό από λοιμώξεις και τη βρίσκουμε στο ελαιόλαδο, και σε ξηρούς καρπούς.
Πηγή: ΑΜΠΕ