Το κοτόπουλο, με τις φαρφάλες και το κάρυ είναι τόσο επιτυχημένος συνδυασμός που τρώγονται ακόμη και κρύα, σαν μια ξεχωριστή σαλάτα με ethnic νότες.
του Χριστόφορου Πέσκια
Υλικά
1 πακέτο φαρφάλες
500γρ. κοτόπουλο στήθος ψημένο στη σχάρα, σε κύβους
150γρ. καρότο σε κυβάκια και μπλανσαρισμένο για 1 λεπτό
200γρ. κολοκυθάκι σε κυβάκια
200γρ. φασολάκια φρέσκα, καθαρισμένα
150γρ. πιπεριές Φλωρίνης
150γρ. πιπεριές κέρατο γλυκές
200γρ. ντοματίνια
200γρ. μαγιονέζα
1 κουτ. σούπας κάρυ
30ml χυμός λεμονιού
½ ματσάκι μαϊντανό
½ ματσάκι κόλιανδρο
αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Διαδικασία
Μπλανσάρετε τα λαχανικά σε αλατισμένο νερό που βράζει: Ρίχνετε τα καρότα, μετά τα φασόλια και μετά από ένα λεπτό τα κολοκύθια. Ένα λεπτό αργότερα βγάζετε τα λαχανικά με τρυπητή κουτάλα και τα ρίχνετε σε νερό με πάγο.
Στο ίδιο νερό των λαχανικών βράζετε τις φαρφάλες σύμφωνα με τις οδηγίες στη συσκευασία τους.
Κόβετε τα φασολάκια σε κομματάκια, τις πιπεριές σε κυβάκια και τα ντοματίνια στη μέση ή τα τέσσερα αν είναι μεγαλύτερα. Ψιλοκόβετε τον μαϊντανό και τον κόλιανδρο.
Μόλις οι φαρφάλες βράσουν αλ ντέντε τις στραγγίζετε και τις κρυώνετε κάτω από τρεχούμενο νερό.
Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύετε τη μαγιονέζα με το χυμό λεμονιού και το κάρυ. Προσθέτετε το μίγμα με τα λαχανικά και ανακατεύετε.
Κόβετε το κοτόπουλο σε φέτες, το ρίχνετε στο μπολ με τα λαχανικά και τις φαρφάλες, αλατοπιπερώνετε, ανακατεύετε καλά και σερβίρετε τη σαλάτα σε πιάτα.
olivemagazine.gr