Σπιτική αλμυρή μπουγάτσα..!
ΥΛΙΚΑ
- 1 πακέτο φύλλο κρούστας,
- 250 γραμμάρια φρέσκο βούτυρο λιωμένο,
- 6 αυγά,
- 400 γραμμάρια γάλα
- ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΜΙΣΗ
- ½ κιλό πικάντικη φέτα,
- 220 γραμμάρια μυζήθρα ανάλατη,
- 200 γραμμάρια γραβιέρα,
- 2 κουταλιές σούπας σιμιγδάλι,
- άνηθος ψιλοκομμένος,
- πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Τρίβετε στο χοντρό τρίφτη τα τυριά. Προσθέσετε το σιμιγδάλι, τον άνηθο και το πιπέρι. Σ’ ένα ταψί στρώνετε 4 φύλλα, αλείφοντάς τα με βούτυρο. Στη συνέχεια απλώνετε λίγη ποσότητα από το μείγμα τυριών. Στρώνετε ένα φύλλο. Επαναλαμβάνετε τη διαδικασία μέχρι να τελειώσουν τα υλικά. Τελειώνετε στρώνοντας στην επιφάνεια της μπουγάτσας 3 βουτυρωμένα φύλλα.
Χαράζετε σε κομμάτια και περιχύνετε με το υπόλοιπο βούτυρο.
Χτυπάτε τ’ αυγά με το γάλα και περιχύνετε την μπουγάτσα. Αφήνετε 1 ώρα ν΄ απορροφήσει το γάλα και ψήνετε τους 180ο C για 1 ώρα μέχρι να πάρει η επιφάνεια ένα χρυσαφί χρώμα.