Πεντανόστιμα, ζουμερά και αρωματικά πορτοκαλοπιτάκια απογειώνονται με μια μικρή δόση σοκολάτας!
Προετοιμασία: 20 λεπτά Μαγείρεμα: 35 – 40 λεπτά
Υλικά
1 πακέτο φύλλο κρούστας
2 αυγά
1 κεσεδάκι γιαούρτι
1 κ.γ μπέικιν πάουντερ
3/4 κούπας ζάχαρη
Ξύσμα πορτοκαλιού από 2 πορτοκάλια
1 κούπα ηλιέλαιο
Σοκολάτα γάλακτος
Για το σιρόπι
1 ποτήρι χυμός πορτοκαλιού
2 ποτήρια νερό
1 1/2 ποτήρι νερού ζάχαρη
Οδηγίες
Αφήνουμε το φύλλο κρούστας εκτός συσκευασίας να ξεραθεί και το θρυμματίζουμε σε ένα βαθύ μπολ. Προσθέτουμε όλα τα υλικά κι ανακατεύουμε καλά να απορροφήσει το φύλλο τα υγρά. Λαδώνουμε τα φορμάκια και τα γεμίζουμε αφήνοντας 1 εκ κενό (δεν τα γεμίζουμε μέχρι πάνω). Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς για 35 – 40 λεπτά ανάλογα τον φούρνο μας, μέχρι να ροδίσουν καλά.
Για το σιρόπι : Βράζουμε σε μια μικρή κατσαρόλα όλα τα υλικά για 5 – 7 λεπτά από το σημείο βρασμού. Διατηρούμε το σιρόπι ζεστό και μόλις ψηθούν τα πορτοκαλοπιτάκια τα βγάζουμε από τον φούρνο και τοποθετούμε από ένα ή δύο κομμάτια σοκολάτας γάλακτος στο κέντρο τους. Στη συνέχεια περιχύνουμε με το ζεστό σιρόπι κι είναι έτοιμα να τα απολαύσουμε.
chefoulis.gr