Μπορεί το γιουβέτσι να είναι η πιο συνηθισμένη συνταγή με κριθαράκι, αλλά η γνωστή και ως μανέστρα γίνεται και μια υπέροχη σαλάτα ζυμαρικών.
Μερίδες:5-6 Χρόνος προετοιμασίας:15′ Χρόνος μαγειρέματος:10′ Έτοιμο σε:25′ Χρόνος αναμονής:1 ώρα
από την Σιμόνη Καφίρη
Υλικά
400γρ. κριθαράκι χοντρό
3 κρεμμυδάκια φρέσκα, ψιλοκομμένα
1 μεγάλη ψητή πιπεριά Φλωρίνης, σε κυβάκια
1 κουτ. σούπας άνηθο ψιλοκομμένο
1 κουτ. σούπας βασιλικό ή μαϊντανό ψιλοκομμένο
2 κουτ. σούπας κάππαρη
½ φλιτζάνι ελιές Καλαμών χωρίς κουκούτσι, σε φέτες
αλάτι, πιπέρι
Για τη σάλτσα
1 κουτ. σούπας ξίδι βαλσαμικό λευκό (Καλαμάτας)
2 κουτ. σούπας χυμό λεμονιού
2 κουτ. γλυκού μουστάρδα Dijon ή άλλη δυνατή μουστάρδα
1 κουτ. σούπας μέλι
1/3 φλιτζανιού ελαιόλαδο
Διαδικασία
Βράζετε τη κριθαράκι σε άφθονο αλατισμένο νερό για 8-10 λεπτά και το στραγγίζετε καλά.
Αμέσως το ανακατεύετε με δύο τρεις κουταλιές της σούπας λάδι για να μην κολλήσει και το τοποθετείτε σε μεγάλο μπολ.
Προσθέτετε τα υπόλοιπα υλικά της σαλάτας, αλατοπιπερώνετε και ανακατεύετε καλά.
Ετοιμάζετε τη σάλτσα: Χτυπάτε με σύρμα όλα μαζί τα υλικά της σάλτσας και περιχύνετε τη σαλάτα σας.
Ανακατεύετε καλά να καλυφθούν τα υλικά με τη σάλτσα και βάζετε τη σαλάτα στο ψυγείο για 1 ώρα τουλάχιστον πριν από το σερβίρισμα.
olivemagazine.gr