Αυτή η συνταγή χρονολογείται από τον δέκατο έβδομο αιώνα καθώς αποτελεί σοβαρή απειλή για τις φαρμακευτικές βιομηχανίες.
Αυτό είναι ένα ξεχωριστό αφέψημα από βατόμουρα και Άρκευθο.
Στην αρχαιότητα οι Έλληνες κατανάλωναν τους καρπούς της αρκεύθου γιατί πίστευαν ότι μπορούν να αυξήσουν τη φυσική δύναμη.
Μπορεί να ενυδατώσει το δέρμα να αποτρέψει τον καρκίνο και να ενισχύσει το ανοσοποιητικό σύστημα. Και αυτό γιατί τα βατόμουρα έχουν περισσότερα αντιοξειδωτικά από οποιαδήποτε άλλα φρέσκα φρούτα ή λαχανικά που έχουν δοκιμαστεί μέχρι στιγμής.
Αυτή η μεγάλη επιρροή προέρχεται από το χρωστικό, το οποίο είναι υπεύθυνο για το σκούρο χρώμα τους. Είναι ακόμα καλό για την όραση και την υγεία της καρδιάς. Μειώνει το σάκχαρο του αίματος, φροντίζει το παχύ έντερο, βελτιώνει τη μνήμη, καθαρίζει τα έντερα και βοηθά στη δυσκοιλιότητα.
Συνταγή :
- ½ κιλό φρέσκα βακκίνια (ίσως κατεψυγμένα)
- ½ κιλό μούρα κέδρου
- 1 λίτρο κόκκινο κρασί
- ½ λίτρο κονιάκ
- 3 κουταλιές της σούπας μέλι
- 3 κουταλιές της σούπας ζάχαρη
Προετοιμασία :
Πλένετε καλά τα βακκίνια και τα μούρα και τα βάζετε μέσα σε ένα μεγάλο βάζο, εμποτισμένα για 48 ώρες. Στη συνέχεια προσθέστε το κονιάκ, το μέλι και τη ζάχαρη, ανακατέψτε καλά και αφήστε το μείγμα να παραμείνει για επτά ημέρες προτού να είναι έτοιμο για χρήση.
Θα καταναλώνετε τέσσερις κουταλιές το πρωί και το βράδυ. Δηλαδή δύο κουταλιές το πρωί και δύο το βράδυ. Για κάθε κατανάλωση, τρώτε λίγους κόκκους μούρων.
Θα κάνετε τη διαδικασία αυτή για τρείς μέρες, στη συνέχεια σταματάτε για δύο μέρες.
Η διαδικασία επαναλαμβάνεται μέχρις ότου εξαντληθεί ολόκληρη η δόση.
Εάν είναι απαραίτητο, μπορείτε να ετοιμάσετε άλλη δόση εάν τα συμπτώματα δεν εξαφανιστούν
Αίθουσα Σύνταξης Fnews.gr