Σοκολατένιο και απολαυστικό, αυτό το γλυκό είναι η τέλεια συνοδεία για τον πρωινό καφε!
Μερίδες:για ένα μακρόστενο ταψάκι διαστάσεων 25×30εκ. Χρόνος προετοιμασίας:10′ Χρόνος μαγειρέματος:25′ Έτοιμο σε:35′
της Ιωάννας Σταμούλου
Υλικά
300γρ. σοκολάτα κουβερτούρα, σπασμένη σε κομματάκια
5 αβγά
1 φλιτζάνι ζάχαρη καστανή
1 φλιτζάνι ελαιόλαδο
¼ φλιτζανιού κακάο
¾ φλιτζανιού αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
100γρ. καρύδια χοντροσπασμένα
Διαδικασία
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180οC. Λιώνετε την κουβερτούρα σε μπεν μαρί και στο τέλος, ανακατεύετε μέσα το ελαιόλαδο.
Σε ένα μπολ κοσκινίζετε το αλεύρι με το κακάο. Σε ξεχωριστό μπολ χτυπάτε τα αβγά με τη ζάχαρη.
Όταν ομογενοποιηθούν τα αβγά με τη ζάχαρη ανακατεύετε μέσα πρώτα το μίγμα της κουβερτούρας και στη συνέχεια το μίγμα του αλευριού.
Στρώνετε ένα μακρόστενο ταψάκι διαστάσεων 25×30εκ. με ένα κομμάτι αντικολλητικό χαρτί ψησίματος και αδειάζετε μέσα το μίγμα. Πασπαλίζετε από πάνω τα καρύδια και ψήνετε στο φούρνο για 15-20 λεπτά περίπου, για να παραμείνει υγρό στο εσωτερικό του.
olivemagazine.gr