Ένα δροσερό κι ευχάριστο γλυκό όπου οι εξωτικές νότες από το γάλα καρύδας σμίγουν στο ίδιο ποτήρι με σοκολάτα γάλακτος και κόκκινα φρούτα.
Μερίδες:12 Χρόνος προετοιμασίας:20′ Χρόνος μαγειρέματος:5′ Έτοιμο σε:25′
του Δημήτρη Χρονόπουλου
Υλικά
Για το ζελέ
750ml γάλα καρύδας
120γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
100γρ. σοκολάτα γάλακτος
16γρ. ζελατίνη σε φύλλα (περίπου 5½ ζελατίνες)
Για τη διακόσμηση
διάφορα κόκκινα φρούτα (φράουλες, βατόμουρα κλπ) ή μάνγκο
Διαδικασία
Βάζετε σε ένα σκεύος κρύο νερό, ρίχνετε μέσα τις ζελατίνες και τις αφήνετε να μουλιάσουν για 15 λεπτά και να φουσκώσουν.
Σε μια κατσαρόλα, ρίχνετε το γάλα καρύδας και τη ζάχαρη και αφήνετε το μίγμα να πάρει μια βράση.
Στη συνέχεια, στραγγίζετε τις ζελατίνες από το νερό, τις ρίχνετε στο ζεστό μίγμα και ανακατεύετε μέχρι να λιώσουν. Προσθέτετε τη σοκολάτα γάλακτος και συνεχίζετε το ανακάτεμα μέχρι να λιώσει καλά και το μίγμα να γίνει ομοιογενές.
Μοιράζετε το μίγμα σε ποτήρια και τα αφήνετε στο ψυγείο για να σταθεροποιηθεί το γλυκό.
Όταν το ζελέ σοκολάτας παγώσει, γαρνίρετε με κόκκινα φρούτα, μάνγκο ή άλλα φρούτα εποχής και σερβίρετε.
olivemagazine.gr