Το μπέικον, το κουκουνάρι και ο βασιλικός απογειώνουν γευστικά την κλασική σάλτσα κιμά, που σερβιρισμένη πάνω σε μια μακαρονάδα είναι το πιο αγαπημένο πιάτο μικρών και μεγάλων.
Μερίδες:4 Χρόνος προετοιμασίας:10′ Χρόνος μαγειρέματος:50′ Έτοιμο σε:60′
της Ιωάννας Σταμούλου
Υλικά
1 πακέτο σπαγγέτι
500γρ. κιμά ανάμεικτο μοσχαρίσιο και χοιρινό
2 κρεμμύδια μέτρια, τριμμένα
1 καρότο ξυσμένο ή σε κυβάκια
½ φλιτζάνι κρασί κόκκινο
400γρ. ντοματάκια κονκασέ
λίγο ελαιόλαδο
λίγη πάπρικα
αλάτι, πιπέρι
1 μικρό ματσάκι βασιλικό, ψιλοκομμένο και μερικές κορφούλες για το σερβίρισμα
3 φέτες μπέικον ψιλοκομμένο
50γρ. κουκουναρόσπορους
Διαδικασία
Ζεσταίνετε λίγο ελαιόλαδο σε μεγάλο και βαθύ τηγάνι και σοτάρετε τα κρεμμύδια μαζί με τα δύο είδη κιμά. Τον ροδίζετε ανακατεύοντας με σύρμα ζαχαροπλαστικής για να μη σβολιάσει και μέχρι να αρχίσει να καβουρδίζεται.
Προσθέτετε το καρότο, ανακατεύετε και σβήνετε με το κρασί. Ρίχνετε τα ντοματάκια κονκασέ, πάπρικα, αλάτι και πιπέρι και σιγοβράζετε τη σάλτσα για 35 λεπτά.
Σε ένα άλλο τηγανάκι καβουρδίζετε τους κουκουναρόσπορους μαζί με το μπέικον. Τα προσθέτετε στον κιμά, ανακατεύετε και βράζετε για 5 λεπτά ακόμη πριν σβήσετε τη φωτιά. Στο τέλος ανακατεύετε τον ψιλοκομμένο βασιλικό.
Στο μεταξύ έχετε βράσει το σπαγγέτι σε άφθονο αλατισμένο νερό, σύμφωνα με τις οδηγίες στη συσκευασία του. Το σουρώνετε και το περιχύνετε με 2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο.
Μοιράζετε το σπαγγέτι σε πιάτα, περιχύνετε με μπόλικη σάλτσα κιμά και σερβίρετε διακοσμώντας το κάθε πιάτο με μια κορφούλα βασιλικού. Συνοδεύετε με τριμμένη παρμεζάνα για να προσθέσει ο καθένας στο πιάτο του αν θέλει.
olivemagazine.gr