Η κλασική αυτή ιταλική συνταγή για σούπα γίνεται πάντα με λαχανικά και με την προσθήκη κάποιου ζυμαρικού, όπως το κριθαράκι που της πάει πολύ.
Μερίδες:5-6 Χρόνος προετοιμασίας:15′ Χρόνος μαγειρέματος:30′ Έτοιμο σε:45′
της Γεωργίας Κοφινά
Υλικά
300γρ. κριθαράκι μέτριο 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο 2 καρότα, σε πολύ μικρούς κύβους 2 κολοκυθάκια μέτρια, σε πολύ μικρούς κύβους 2 κλωνάρια σέλινο χοντρό, σε πολύ μικρούς κύβους 2 πατάτες μέτριες καθαρισμένες, σε πολύ μικρούς κύβους 1½ φλιτζάνι ντομάτες αποφλοιωμένες, ψιλοκομμένες 2 λίτρα ζωμό λαχανικών ή κρεάτων 2 κουτ. σούπας μαϊντανό ψιλοκομμένο 1 κουτ. σούπας δυόσμο ή βασιλικό (προαιρετικά), ψιλοκομμένο ½ φλιτζάνι ελαιόλαδο λίγο κεφαλοτύρι τριμμένο αλάτι, πιπέρι
Διαδικασία
Σοτάρετε στο λάδι όλα τα λαχανικά μέχρι να μαραθούν και προσθέτετε την ντομάτα.
Ρίχνετε τότε το ζωμό και σιγοβράζετε τα λαχανικά για περίπου 10 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν λίγο.
Προσθέτετε το κριθαράκι, το μαϊντανό, το δυόσμο ή το βασιλικό, αλάτι και πιπέρι.
Βράζετε τη σούπα σε μέτρια φωτιά για 8-10 λεπτά, μέχρι να γίνει το ζυμαρικό. Αφήνετε τη σούπα να σταθεί για 5 λεπτά και σερβίρετε σε πιάτα. Πασπαλίζετε το κάθε πιάτο με λίγο τριμμένο τυρί.
ollivemagazine.gr