Το κέικ αυτό γίνεται απίστευτα αφράτο και νόστιμο και ενθουσιάζει πάντα όλη την οικογένεια.
Μερίδες:για μια στρογγυλή φόρμα κέικ Χρόνος προετοιμασίας:15′ Χρόνος μαγειρέματος:45′ Έτοιμο σε:60′
Υλικά
300 γρ. φαρίνα
320 γρ. ζάχαρη
5 αβγά μέτρια
110 γρ. βούτυρο + λίγο ακόμη για τη φόρμα
165 γρ. κρέμα γάλακτος
½ κουτ. γλυκού αλάτι
45 γρ. κακάο + λίγο ακόμη για τη φόρμα
30 ml ηλιέλαιο
120 γρ. καρύδια ψιλοκομμένα
Για το γλάσο και τη διακόσμηση:
200 γρ. σοκολάτα λευκή σε σταγόνες
1 κουτ. σούπας βούτυρο
gingerbread cookies ή ζαχαρωτά
Διαδικασία
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180οC. Λιώνετε τα 110γρ. βούτυρο σε κατσαρολάκι, σε μέτρια φωτιά. Ρίχνετε τα 45γρ. κακάο και το ηλιέλαιο στο λιωμένο βούτυρο και ανακατεύετε μέχρι τα υλικά να ομογενοποιηθούν.
Χτυπάτε στο μίξερ τη ζάχαρη με τα αβγά να αφρατέψουν και προσθέτετε την κρέμα γάλακτος. Στη συνέχεια ρίχνετε τη φαρίνα και το αλάτι συνεχίζοντας το ανακάτεμα. Τέλος, προσθέτετε το μείγμα του κακάο και ανακατεύετε μέχρι να ενσωματωθούν στο μείγμα.
Αδειάζετε το μείγμα σε βουτυρωμένη και πασπαλισμένη με κακάο φόρμα του κέικ με τρύπα στη μέση. Ψήνετε το κέικ στο φούρνο για περίπου 40-45 λεπτά. Το ξεφουρνίζετε και το ξεφορμάρετε σε σύρμα να κρυώσει καλά.
Για το γλάσο: Λιώνετε τη Σοκολάτα Λευκή σε Σταγόνες σε μπεν μαρί και προσθέτετε στο τέλος το βούτυρο. Ανακατεύετε καλά και αφήνετε να κρυώσει λίγο.
Όσο είναι ακόμη ρευστό το γλάσο, το ρίχνετε λίγο λίγο πάνω από το κρύο κέικ. Εάν θέλετε διακοσμείτε την επιφάνεια του με μπισκοτάκια σε γιορτινά σχήματα ή ζαχαρωτά.
olivemagazine.gr