Οι σαλάτες με όσπρια είναι από τις πιο θρεπτικές προτάσεις για να συνοδεύσετε πιάτα με κρεατικά ή πουλερικά ενώ καταναλώνονται ευχάριστα και ως ελαφρύ γεύμα. Χαρακτηριστική περίπτωση η εν λόγω σαλάτα.
Μερίδες:4-5 Χρόνος προετοιμασίας:15′ Χρόνος μαγειρέματος:40′ Έτοιμο σε:55′ Χρόνος αναμονής:8 ώρες
του Ηλία Μαμαλάκη
Υλικά
½ κιλό ρεβίθια χωρίς φλούδα
4 κλαράκια σέλερι, ψιλοκομμένο
8 ντομάτες λιαστές, ψιλοκομμένες
20 ελιές πράσινες χωρίς κουκούτσι
1 φλιτζάνι καλαμπόκι βρασμένο
χυμό από 1 λεμόνι
χυμό από ½ πορτοκάλι
Για το dressing
1 φλιτζάνι ελαιόλαδο
2 κουτ. σούπας μουστάρδα
ξύσμα από 1 πορτοκάλι
αλάτι, πιπέρι λευκό
Διαδικασία
Μουλιάζετε αποβραδίς τα ρεβίθια σε κρύο νερό. Το πρωί τα ξεπλένετε και τα βράζετε σε άφθονο αλατισμένο νερό μέχρι να μαλακώσουν, χωρίς όμως να λιώσουν. Τα σουρώνετε και τα βάζετε σε μια σαλατιέρα.
Ρίχνετε μέσα στο μπολ με τα ρεβίθια το βρασμένο καλαμπόκι, τις ελιές, το σέλερι και τις λιαστές ντομάτες. Περιχύνετε με το χυμό λεμονιού και το χυμό πορτοκαλιού και ανακατεύετε καλά.
Σε ένα μπολάκι ρίχνετε ένα φλιτζάνι ελαιόλαδο, τη μουστάρδα, το ξύσμα πορτοκαλιού, μπόλικο αλάτι και λευκό πιπέρι. Τα χτυπάτε καλά με ένα πιρούνι και περιχύνετε τη σαλάτα σας με αυτή τη σάλτσα.
olivemagazine.gr