Μια σαλάτα τόσο χορταστική, που μπορεί άνετα να σταθεί στο τραπέζι και ως ένα ελαφρύ γεύμα.
Μερίδες:4 Χρόνος προετοιμασίας:20′ Χρόνος μαγειρέματος:30′ Έτοιμο σε:50′
της Ελένης Ψυχούλη
Υλικά
Για τη σαλάτα
3 φλιτζάνια βραστό κοτόπουλο ξεκοκαλισμένο, σε μικρά κομματάκια
2 πατάτες βραστές, σε κυβάκια
1 αβοκάντο, σε κυβάκια
5 πιπεριές Φλωρίνης, ψημένες, ξεφλουδισμένες
½ φλιτζάνι καρυδόψιχα τριμμένη μέτρια στο multi
4-5 κλωναράκια μαϊντανό ψιλοκομμένο
1 κουτ. γλυκού πάπρικα γλυκιά
ξύσμα από 1 λεμόνι
1 κρεμμυδάκι φρέσκο, ψιλοκομμένο
Για τη σος
½ φλιτζάνι ελαιόλαδο
1 κουτ. σούπας γιαούρτι
χυμό από 1 λεμόνι
1 κουτ. σούπας ξίδι
1 κουτ. γλυκού σόγια σος
½ κουτ. γλυκού κόλιανδρο τριμμένο
αλάτι, πιπέρι
Διαδικασία
Βάζετε όλα τα υλικά της σαλάτας σε μπολ σερβιρίσματος.
Χτυπάτε στο multi τα υλικά της σος, περιχύνετε και ανακατεύετε καλά τη σαλάτα την τελευταία στιγμή πριν τη σερβίρετε.
olivemagazine.gr