Ένα εντυπωσιακό γλυκό – γλυπτό που θα στολίσει το γιορτινό τραπέζι σας και θα ενθουσιάσει τους πάντες με τη φίνα γεύση του. Φτιάξτε αυτόν τον πύργο που θυμίζει και λίγο έλατο και κερδίστε τις εντυπώσεις.
Μερίδες:90 Χρόνος προετοιμασίας:40′ Χρόνος μαγειρέματος:55′ Έτοιμο σε:1:35′
του Δημήτρη Χρονόπουλου
Υλικά
90 σουδάκια
1 κιλό κρέμα ζαχαροπλαστικής
Για την καραμέλα
500γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
150γρ. νερό
80γρ. γλυκόζη
Διαδικασία
Ετοιμάζετε τα σου και την κρέμα ζαχαροπλαστικής σύμφωνα με τις οδηγίες στις αντίστοιχες συνταγές τους. Για να έχετε αρκετά σουδάκια για τον πύργο σας θα πρέπει να κάνετε διπλή δόση.
Γεμίζετε μία σακούλα ζαχαροπλαστικής με κορνέ με την κρέμα ζαχαροπλαστικής. Παίρνετε ένα ένα τα σου και τα τρυπάτε από κάτω με τη μύτη του κορνέ να ανοίξει τρύπα. Τότε τα γεμίζετε με την κρέμα πιέζοντας τη σακούλα ζαχαροπλαστικής.
Μετά ετοιμάζετε την καραμέλα: Σε μία κατσαρόλα και σε μεσαία θερμοκρασία ρίχνετε τη ζάχαρη, το νερό και τη γλυκόζη και βράζετε μέχρι να δημιουργηθεί ξανθιά καραμέλα. Αποσύρετε από τη φωτιά και αφήνετε για 1-2 λεπτά να πέσει η θερμοκρασία της καραμέλας και να γίνει παχύρευστη.
Καραμελώνετε τα σουδάκια βουτώντας το πάνω μέρος τους στην καραμέλα με πολύ προσοχή για να μην καείτε.
Τυλίγετε έναν κώνο με μεμβράνη κουζίνας και ξεκινάτε να τον καλύπτετε με τα σουδάκια, βουτώντας τα στην καραμέλα από την κάτω επίπεδη πλευρά τους, ώστε να κολλήσουν επάνω στην επιφάνεια. Θα ξεκινήσετε από κάτω και θα προχωράτε προς τα πάνω.
Όταν καλύψετε όλο τον κώνο με τα καραμελωμένα σουδάκια παίρνετε ένα πιρούνι, το βουτάτε στην καραμέλα και με γρήγορες κινήσεις αρχίζετε να δημιουργείτε «κλωστές» γύρω από τον κώνο. Οι κλωστές αυτές εκτός από διακοσμητικές θα συγκρατήσουν ακόμη καλύτερα τα σου στη θέση τους.
Tips
Κώνο από φελιζόλ θα βρείτε σε καταστήματα με είδη ζαχαροπλαστικής και υλικών για κατασκευές.
olivemagazine.gr