Αν δεν σας αρέσει ο χυμός του πράσινου λάχανου, δοκιμάστε να αποχυμώσετε το μωβ λάχανο αντ ‘αυτού. Το μωβ λάχανο έχει ένα ζωντανό, όμορφο χρώμα όταν γίνεται χυμός και μια πολύ γλυκιά γεύση, σε αντίθεση με το πράσινο λάχανο, που μπορεί να έχει μια πιο πικρή γεύση. Το λάχανο είναι γεμάτο με ωφέλιμα στοιχεία. Περιέχει ισχυρές αντιοξειδωτικές και αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες.
Είναι υπέροχο για την υγεία της καρδιάς, καθώς συμβάλλει στη μείωση της χοληστερόλης με τη δέσμευση των χολικών οξέων στο έντερο. Το γαλακτικό οξύ στο λάχανο δρα ως ισχυρός παράγοντας στον καθαρισμού του παχέος εντέρου.
Αυτή η συνταγή από το natouralsoul. είναι ιδανική για τη θεραπεία του εντέρου και του πεπτικού συστήματος, μειώνει την υπέρταση,βοηθά στην πρόληψη του καρκίνου και είναι γεμάτος με φυτοθρεπτικά συστατικά γνωστά για την προστασία από καρκίνο και ένας πολύ καλός τρόπος για να καθαρίσετε τα νεφρά σας.
Συνταγή
Υλικά:
3 δαμάσκηνα
1/4 απο ένα μικρό μωβ λάχανο
1 παντζάρι
2 μπαστούνια σέλινο
1 πορτοκάλι
Εκτέλεση:
Πλένετε καλά όλα τα συστατικά.
Αφαιρέστε τα κουκούτσια από τα δαμάσκηνα.
Κόψτε το 1/4 του λάχανου σε κομματάκια ώστε να μπορέσει να το επεξεργαστεί το μπλέντερ πιο εύκολα.
Ξεφλουδίστε το πορτοκάλι.
Αποχυμώστε όλα τα συστατικά.
Ρίξτε πάνω από πάγο και απολαύστε!
Γιατί αυτά τα συστατικά είναι ωφέλιμα;
Δαμάσκηνα
-Καταπολεμούν μολυσματικούς παράγοντες, φλεγμονές και τις ελεύθερες ρίζες.
-Η Βιταμίνη Α που βρίσκεται στα δαμάσκηνα είναι προστατεύει από τον καρκίνο της στοματικής κοιλότητας.
-Τρια δαμάσκηνα τη μέρα μπορεί να μειώσει τον κίνδυνο εμφάνισης ηλικιακής εκφύλισης της ωχράς κηλίδας.
Σέλινο
-Είναι ωφέλιμο για το πεπτικό σύστημα.
-Μεγάλη πηγή αντιοξειδωτικών και φυτοθρεπτικών συστατικών.
-Παρέχει ένα καλό ποσό διαιτητικών ινών.
Μωβ λάχανο
-Το μωβ λάχανο είναι πλούσιο σε αυτά τα αντιοξειδωτικά που έχει βρεθεί ότι κάνουν το δέρμα απαλό και καθαρό.
-Το μωβ λάχανο ανήκει στα αλκαλικά τρόφιμα. Αυτό βοηθά στη ρύθμιση του pH στο σύστημά μας.
-Το λάχανο βοηθά στην πέψη και στην αποβολή τοξινών. Επίσης μπορεί να συμβάλλει στη μείωση της κακής χοληστερίνης και βοηθά στη μείωση της αρτηριακής πίεσης.
Πορτοκαλι
-Πλούσιο σε βιταμίνη C, Β6, Α, Ε, ασβέστιο, σίδηρο, μαγνήσιο, κάλιο και ψευδάργυρο.
-Ενισχύσει στην πέψη.
-Καθαρίζει το αίμα φυσικά.
Παντζάρι
-Ένα Super αντιοξειδωτικό για μια μακρά, υγιή, απαλλαγμένη από τον πόνο ζωή
-Η κατανάλωση παντζαριού μπορεί να είναι ένα από τους χρήσιμους τρόπους για την πρόληψη του καρκίνουν των πνευμόνων και του καρκίνου δέρματος.
-Οι βεταλαϊνες στα παντζάρια έχουν χρησιμοποιηθεί σε ορισμένες θεραπείες της κατάθλιψης.