Κι όμως, πόση νοστιμιά μπορούν να μαγειρέψουν δύο μονάχα καλά-υλικά! Το μυστικό της συνταγής, το βιολογικό ή ελευθέρας βοσκής κοτόπουλο που κάνει τον πιο πλούσιο ζωμό και ο χοντρός φιδές, που δεν θυμίζει αρρώστια, αλλά τη γεύση ενός υπέροχου, παραγνωρισμένου ζυμαρικού.
Μερίδες:5 Χρόνος προετοιμασίας:10′ Χρόνος μαγειρέματος:50′ Έτοιμο σε:60′
της Ελένης Ψυχούλη
Υλικά
1 κοτόπουλο βιολογικό ή ελευθέρας βοσκής σε μερίδες
¾ από μια συσκευασία χοντρό φιδέ
χυμό από 1 λεμόνι
αλάτι, πιπέρι
Διαδικασία
Βάζετε το κοτόπουλο σε μια κατσαρόλα με αλατισμένο νερό, τόσο όσο να το σκεπάζει καλά. Το βράζετε σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά, μέχρι να μαλακώσει.
Ρίχνετε τον φιδέ και τον μαγειρεύετε μέχρι να μαλακώσει. Θέλουμε μια πολύ χυλωμένη σούπα, οπότε αν περισσεύουν ζουμάκια, τα αφήνετε να εξατμιστούν. Σερβίρετε με λεμόνι και πασπαλίζετε με πιπέρι.
olivemagazine.gr