Υπέροχα σοκολατάκια που λιώνουν στο στόμα, αφήνοντας πίσω την αναζωογονητική γεύση του εσπρέσο και τη μαγική γεύση της σοκολάτας. Αδύνατον να σταματήσετε στο ένα!
Μερίδες:για περίπου 40 κομμάτια Χρόνος προετοιμασίας:25′ Χρόνος μαγειρέματος:5′ Έτοιμο σε:30′ Χρόνος αναμονής:6-8 ώρες
Υλικά
250γρ. σοκολάτα κουβερτούρα ψιλοκομμένη
250ml κρέμα γάλακτος
2 φακελάκια εσπρέσο στιγμής
125γρ. μπισκότα digestive
4 κουτ. σούπας μαύρο ρούμι ή κονιάκ
κακάο για το πασπάλισμα
Διαδικασία
Στρώνετε ένα ταψάκι διαστάσεων 20×20εκ. με πλαστική μεμβράνη ή με ένα κομμάτι χαρτί ψησίματος το οποίο έχετε προηγουμένως τσαλακώσει με τα χέρια σας για να μαλακώσει.
Βάζετε την κρέμα γάλακτος σε κατσαρολάκι να πάρει βράση και την ψιλοκομμένη κουβερτούρα σε ένα μπολ. Περιχύνετε την κουβερτούρα με την καυτή κρέμα και μετά από λίγο ανακατεύετε με μια μαρίζ να λιώσει η σοκολάτα, προσθέτοντας και τον καφέ διαλυμένο στο ρούμι.
Βάζετε τα μπισκότα στο μούλτι, τα κάνετε σκόνη και μετά τα ρίχνετε στη λιωμένη σοκολάτα. Ανακατεύετε να γίνει ένα ομοιογενές μίγμα και το αδειάζετε στο ταψάκι που ετοιμάσατε. Το αφήνετε να κρυώσει, σκεπάζετε το ταψάκι με πλαστική μεμβράνη (για να μην τραβήξει μυρωδιές) και το αφήνετε στο ψυγείο, σκεπασμένο για 6-8 ώρες μέχρι να σταθεροποιηθεί.
Την άλλη μέρα που έχει σταθεροποιηθεί πλήρως η σοκολάτα, βγάζετε το σοκολατένιο μπλοκ πάνω στον πάγκο σας και με ένα κοφτερό μαχαίρι το κόβετε σε κυβάκια. Με ένα σουρωτήρι τα πασπαλίζετε με λίγο κακάο και τα σοκολατάκια σας είναι έτοιμα για σερβίρισμα.
olivemagazine.gr