ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πρόσω ολοταχώς για διεύρυνση και συμμαχίες ο ΣΥΡΙΖΑ

Κλείσιμο ματιού και σε βουλευτές που ψήφισαν Μνημόνια
Πολιτικό άνοιγμα σε εν δυνάμει συμμάχους κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ, με τον Πάνο Σκουρλέτη να προαναγγέλει στο δεύτερο κατά σειρά briefing, την έναρξη των περιφερειακών συνδιασκέψεων με απώτερο στόχο βέβαια να ανοίξει η “βεντάλια”.
Δίχως να αποκλείει τη συμμετοχή στα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ βουλευτών που έχουν ψηφίσει μνημόνια, επικαλέστηκε τον Παναγιώτη Κουρουμπλή ως παράδειγμα και διερωτήθηκε “αν αμφισβητεί κανείς ότι είναι λιγότερο ΣΥΡΙΖΑ.Μας ενφιαφέρει ο τρόπος αποστασιοποίησης απένατι στις μνημονιακές πολιτικές. Μας ενδιαφέρει η πολιτική φερεγγυότητα των προσώπων” είπε, αφήνοντας ανοιχτό παράθυρο συμμετοχής τους.
Σημειωτέον δε, ότι ο ίδιος ο Αλέξης Τσίπρας κάλεσε χθες από την ΚΟ τους βουλευτές, να σκεφτούν όχι στη βάση της ιδεολογικής καθαρότητας αλλά στη βάση της πολιτικής αξιοπιστίας.

Αρχίζουν οι περιφερειακές συνδιασκέψεις
Συνεχίζοντας μια πολιτική ανοιγμάτων, συμμαχιών που οικοδομούνται πρώτα στην κοινωνία προχωρούμε στη διεξαγωγή περιφερειακών συνδιασκέψεων όπου θα έχουν ως αντικείμενο κ τη διαμόρφωση τοπικών πριγραμμάτων παραγωγικής και οικονομικής ανασυγκρότησης, είπε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ.
Πρώτος σταθμός θα είναι η Ήπειρος και θα ακολουθηλςουν, στερεά ελλάδα, κρήτη, θεσσαλία, δυτική μακεδονία και πελοπόννησος…μέχρι μέσα Δεκεμβρίου.
Προσκλητήριο θα γίνει σε όλο το φάσμα των πολιτικών δυνάμεων που ξεκινάνε από την εξωκοινοβουλευτική αριστερά, το ΚΚΕ, τη ΔΗΜΑΡ, τους ΑΝΕΛ,ανεξάρτητους βουλευτές κα.

«Πυρά» στο Ποτάμι
Εξαπολύοντας επίθεση στο Ποτάμι του Σταύρου Θεοδωράκη, είπε πως ” Οι ανακοινώσεις από το ΠΟΤΑΜΙ χαρακτηρίζονται από επιδερμική προσέγγιση των πραγμάτων. Δεν μπορείς να είσαι ολίγον έγκυος…δεν μπορείς να διεκδικείς ψήφο προσπαθώντας να κρατηθείς στον αφρό μέσα από τοποθετήσεις που στερούνται πολιτικής τοποθέτησης”.

Μακριά από τους 180
“Είμαστε αρκετά και ασφαλώς μακριά από το να υπάρξουν οι 180.Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι σαν πολύφερνη νύφη. Αλλά είμαστε μακριά από τη λογική των προξενιών…”

Στο κάδρο της υπόθεσης Καρατζαφέρη ο ΣΥΡΙΖΑ βάζει Πλεύρη και Άδωνι Γεωργιάδη

Έρευνα στο Πόθεν Έσχες των βουλευτών της ΝΔ Θάνου Πλεύρη και Άδωνη Γεωργιάδη στον πλαίσιο της έρευνας που διεξάγεται για τον Γιώργο Καρατζαφέρη και πληρωμές σχετικές με την αγορά ελικοπτέρων Super Puma ζητά ο ΣΥΡΙΖΑ, μετά τις αποκαλύψεις και το δημοσίευμα της Αυγής ότι οι δύο βουλευτές είχαν συνυπογράψει με τον Γιώργο Καρατζαφέρη ερωτήσεις στη Βουλή σχετικά με συμβάσεις όταν ήταν στην Κ.Ο του ΛΑΟΣ.

Αναφερόμενος στο Γ.Καρατζαφέρη ο εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ υποστήριξε οτι ο Πρόεδρος του ΛΑΟΣ “δεν πείθει οτι είναι άσχετος με τη διαδικασία. Η κατοχή οφσορ εταιριών απο πολιτικά πρόσωπα είναι όχι μόνο καταδικαστέα πολιτικά αλλά και απαράδεκτη. “

Αναφερόμενος δε ειδικά στους κ. Πλεύρη και Γεωργιάδη υποστήριξε ότι πρέπει να δώσουν εξηγήσεις αν γνώριζαν τι υπέγραφαν για τις ερωτήσεις που κατέθεταν σχετικά με τα super puma. “Υπάρχει ενα θέμα για το που βάζει ένας βουλευτής την υπογραφή του. Θεωρώ ότι είναι λογικό να επεκταθεί η έρευνα του Πόθεν Έσχες και στα συγκεκριμένα πρόσωπα.”

Πολιτικές Εξελίξεις
Κάθε μέρα που περνά μετά το τελευταίο eurogroup και τα περί εξόδου από το μνημόνιο διαψεύδονται από τα ίδια τα γεγονότα. Πρωτογενές πλεόνασμα αναξιοπιστίας από την κυβέρνηση. Δεν φιαπραγματεύτηκε και κινείται βάσει μνημονιακών λογικών. Είναι όμηρος των επιλογών της. Από τα 18 προγραμματικά σημεία, φτάσαμε στα 19 προαπαιτούμενα της τρόικας.

Με επίκεντρο την οικονομία, είπε πως η ανετγία ειλναι στο 27%, οι επενδύσεις είναι στο 1/8…είναι φανερό ότι έχουν διαμορφωθεί δύο εναλλακτικές μπροστά στο λαό. Υπάρχει ένας πραγματικός διπολισμός και στη βάση αυτού του διλήμματος καλείται να τοποθετηθεί ο ελληνικός λαός.

«Εκτελεστικός βραχίονας ο Φορτσάτης»
Είναι προκλητική η αναίτια επίθεση δυνάμεων σε νεολαίους που δεν ήταν σε κατάλυψη. Αποτελεί πρόκληση στη Δημοκρατία να επιλέγεται αυτού του είδους η αυταρχικη πρακτική. Εκτελεστικός βραχίονας μιας επιλογής έντασης ο κ. φορτσάκης.

Δεν πρέπει να εναπόκειται στην καλή πρόθεση των τραπεζιτων το θέμα των πλειστηριασμών. Δεν μπορεί κανείς να μείνει ήσυχος…παραπέμπουν σε μία άλλου είδους συγκρότηση της κοινωνίας. Τραπεζοκεντρική η λογική και για τα κόκκινα δάνεια.
Συνταγματικός αντιπερισπασμός η αναθεώρηση συντάγματος

Η αναθεώρηση ενός Συντάγματος δεν μπορεί να γίνει μέσα από διαδικασίες express. Βαθιά νομική. Πολιτική διαδικασία και πρέπει οι όποιες αλλαγές να εξασφαλίζουν συναίνεση. Πρόκειται για ένα συνταγματικό αντιπερισπασμό.Η κυβέρνηση τα έχει κάνει θάλασσα και επιλέγει έναν αντιπερισπασμό είτε με ένταση είτε με θέματα που σχετίζονται με τη συνταγματική αναθεώρηση.

Τέλος, για τα όσα ακούγονται περί συνάντησης με τον Α. Νταβούτογλου είπε ότι είμαστε ανοιχτοί, αλλά δεν έχει ζητηθει.

Πηγή

Στην ίδια κατηγορία

loading...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Γλυφάδα: Ο «Πόλεμος» της Τουρκικής Μαφίας με Δύο Εκτελέσεις Μπροστά σε Αθώους Πολίτες

Πέντε Δολοφόνοι που Παρίσταναν τους Αθώους στην Τηλεόραση

Η Αγγελική Νικολούλη έχει καταφέρει να φέρει στο…

343,8 Δισεκατομμύρια και Άλλοι 9: Οι Πλουσιότεροι στον Κόσμο το 2024 και Τα Μυστικά τους

Η λίστα του διάσημου επιχειρηματικού περιοδικού Forbes για…

Επιδότηση Ρεύματος Δεκεμβρίου: Πόσο Θα Μειωθεί ο Λογαριασμός Σας

Ανακοινώθηκε η επιδότηση για τους λογαριασμούς ρεύματος του…

Θα πάθετε μεγάλο σοκ με το σώμα της Natalija Kuznetsova

Οι δικέφαλοί της είναι πιο ογκώδεις από εκείνους…

Γιγάντιος πύθωνας εθεάθη σε πλημμυρισμένους δρόμους της Ταϊλάνδης

Οι πρόσφατες πλημμύρες στο νότιο τμήμα της Ταϊλάνδης…
contact