ΚΟΣΜΟΣ

Απαγόρευση… σεξ στον Νεοϋορκέζο γιατρό που ανάρρωσε απ’ τον Έμπολα

 

Στις 23 Οκτωβρίου ο Αμερικάνος γιατρός Graig Spencer εισήχθη στο νοσοκομείο Bellevue Hospital της Νέας Υόρκης σε πολύ σοβαρή κατάσταση, έχοντας μόλις επαναπατριστεί από την Γουινέα, όπου προσέφερε τις υπηρεσίες του στους «Γιατρούς χωρίς σύνορα».

Διακομίστηκε με  υψηλό πυρετό, εμετούς και γενικά όλα εκείνα τα συμπτώματα που συνηγορούσαν ότι είχε μολυνθεί από τον θανατηφόρο αιμορραγικό ιό Έμπολα. Μετά από θεραπεία όμως με πειραματικό φάρμακο και με τα αντισώματα της 59χρονης ιεραποστόλου Nancy Writebol, που είχε ασθενήσει από τον Έμπολα και επέζησε, ο 33χρονος άντρας άρχισε να συνέρχεται και σήμερα πρόκειται να πάρει εξιτήριο από το νοσοκομείο, αφού σύμφωνα με τις υγειονομικές αρχές της Νέας Υόρκης, έχει πλήρως αποθεραπευτεί.

Δεν πρόκειται να χαρεί όμως… απόλυτα την ελευθερία και αποθεραπεία του, τουλάχιστον για τρεις μήνες. Τόσο είναι το διάστημα που οι γιατροί του απαγόρεψαν να κάνει σεξ, καθώς έχει αποδειχτεί ότι ο ιός του Έμπολα παραμένει στο σπέρμα για 90 ημέρες.

Ο Spencer είναι αρραβωνιασμένος με την Morgan Dixon, η οποία στο πλαίσιο του ελέγχου για Έμπολα, νοσηλεύτηκε στο νοσοκομείο και τώρα βρίσκεται στο διαμέρισμα που μοιράζεται με τον Νεοϋορκέζο γιατρό, σε καραντίνα, αφού δεν έχει παρέλθει το χρονικό όριο των 21 ημερών για την ανίχνευση του θανατηφόρου ιού.

«Αυτός που έχει ασθενήσει από Έμπολα αναπτύσσει αντισώματα που δρουν προστατευτικά γι’ αυτόν, δεν θα ασθενήσει ξανά από Έμπολα και αν δεν έχει πυρετό ή άλλα συμπτώματα, δεν είναι κίνδυνος για τους συνανθρώπους του. Η μόνη προειδοποίηση αφορά το σεξ. Επειδή ο ιός ζει στο σπέρμα μέχρι και τρεις μήνες, ο Spencer δεν θα πρέπει να έρθει σε σεξουαλική επαφή», δήλωσε ο γιατρός Robert Glatter, ένας από τους θεράποντες του πρώτου ανθρώπου στη Νέα Υόρκη που έγινε φορέας του Έμπολα.

Πηγή

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Ο Ρέι Ντάλιο προειδοποιεί για Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο

Ο κίνδυνος ενός παγκόσμιου πολέμου που θα περιλαμβάνει…

Ισραήλ: «Εγκαταλείψτε άμεσα την Τουρκία»

Το Channel 12, επικαλούμενο δήλωση της κυβέρνησης, μετέδωσε…

Έφθασε η ώρα…που οι προφητείες των Γερόντων, γίνονται πραγματικότητα;

Γέροντας Αθανάσιος: Την κατάσταση που βιώνει τον τελευταίο…

«Στόχος μας ολόκληρος ο πλανήτης»: Τι έλεγε ο ηγέτης της Χαμάς το 2022

Ο 78χρονος συνιδρυτής της Χαμάς “εκτόξευε” απειλές όχι…

Οι 5 αλλαγές που έρχονται σε συντάξεις – επιδόματα

Οριστικοποιήθηκαν οι διατάξεις του ασφαλιστικού -για την απασχόληση…

Ελαιόλαδο: Πόσο θα κρατηθούν στα ύψη οι τιμές

Ακριβό, τουλάχιστον για το επόμενο εξάμηνο, θα παραμείνει…

Λωρίδα της Γάζας: Σκηνές που πραγματικά θέλεις κουράγιο για να τις δεις…

Σκηνές γροθιά στο στομάχι! Βίντεο που ήρθε στο…
contact