Σήμερα θα σας δείξουμε ένα απλό και γευστικό επιδόρπιο με μήλο, κανέλα και καρύδια που θα γλύφεται τα δάχτυλά σας.
Η συνταγή είναι τόσο απλή που θα σας γίνει συνήθεια…
Τι θα χρειαστείτε:
-2 φλιτζάνια ζάχαρης
-2 αυγά
-½ φλιτζάνι λάδι
-1 φλιτζάνι αλεύρι
-500 γραμμάρια μήλα, τριμμένα
1 πρέζα κανέλας
-1 χούφτα καρύδια
-ζάχαρη άχνη για το τέλος
Προετοιμασία:
Χτυπήστε τα δύο αυγά και ένα φλιτζάνι ζάχαρη με το μίξερ.
Προσθέστε επίσης λάδι, αλεύρι, ψιλοκομμένα καρύδια. Λαδώστε και αλευρώστε με τα χέρια σας ένα στρογγυλό ταψί. Ρίξτε το μίγμα σε αυτό.
Σε ένα ξεχωριστό μπολ, ανακατέψτε τα τριμμένα μήλα με την υπόλοιπη ζάχαρη, την κανέλα και λίγο αλεύρι. Ανακατέψτε καλά. Ρίξτε το μείγμα στο άλλο.
Πασπαλίστε με λίγο περισσότερο αλεύρι, ώστε τα μήλα να μην σπάσουν.
Ψήστε περίπου 40 λεπτά σε φούρνο 200 βαθμών. Πριν το σερβίρετε, περιμένετε να κρυώσει ελαφρά και στη συνέχεια πασπαλίστε με άχνη ζάχαρη.
Καλή σας όρεξη
Αίθουσα Σύνταξης Fnews.gr