Η καθαριότητα του οργανισμού έχει μεγάλη σημασία στην υγειονομική περίθαλψη, έτσι οι επιστήμονες προτείνουν τις τροφές που θα συμβάλουν στον εμπλουτισμό του σώματος με ένα μεγάλο αριθμό χρήσιμων συστατικών και την ταυτόχρονη εκκαθάριση όλων των τοξινών και επιβλαβών ουσιών.
Μελέτες έχουν δείξει ότι ένα από τα πιο ισχυρά φυσικά αντιβιοτικά και αντιιικούς παράγοντες είναι τα βακκίνια. Βοηθά στην αποτελεσματική απομάκρυνση της ουροδόχου κύστης και του ουροποιητικού συστήματος από επιβλαβή βακτήρια και αιμοφόρα αγγεία, θρομβώσεις και ασπίδες χοληστερόλης.
Επιπλέον, αυτό το μούρο έχει ισχυρές αντικαρκινικές ιδιότητες και προστατεύει το σώμα από κακοήθη κύτταρα.
Τα βακκίνια είναι μια ομάδα θάμνων της οικογένειας Ερεικίδες (Ericaceae). Στο είδος αυτό υπάρχουν πάρα πολλά είδη (περίπου 200), των οποίων τα φρούτα είναι βρώσιμα.
Οι καρποί τρώγονται ωμοί, ενώ επίσης φτιάχνονται με αυτούς λικέρ, τάρτες, μαρμελάδες αλλά και σάλτσες για κρέας.
Τα τμήματα του φυτού που χρησιμοποιούνται είναι οι καρποί και τα φύλλα.
Τα πιο συνηθισμένα στις αγορές της Ελλάδας είναι:
- Βακκίνιο το οξύκοκο Blueberry
{λατ.Vaccinium Cyanococcus} - Μύρτιλλο, βακκίνιο το Μύρτιλλο Bilberry
{λατ. Vaccinium myrtillus L } - Βακκίνιο το οξύκοκκο ή φίγγι Cranberry
{λατ. Vaccinium Oxycoccos} - Αρκτοστάφυλλο ή αρκουδοκούμαρο Bearberry
{λατ. Arctostaphylos uva ursi}
Το λάχανο είναι επίσης πολύτιμο, το οποίο βοηθά στον καθαρισμό των αλάτων από τις τοξίνες. Τα οργανικά οξέα που περιέχονται στο λάχανο έχουν επίσης θετική επίδραση στο πεπτικό σύστημα και ρυθμίζουν την εντερική μικροχλωρίδα.
Το σκόρδο είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να καθαρίσετε το σώμα. Μειώνει το επίπεδο χοληστερόλης στο αίμα, προάγει την αφαίρεση των αγγείων και αποτρέπει τις κύστεις του εγκεφάλου. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι μόνο μία σάλτσα σκόρδου περιέχει περισσότερα από 400 χρήσιμα συστατικά.
Ωστόσο, τα καλύτερα συστατικά για τον καθαρισμό και τη βελτίωση των οργανισμών είναι τα τεύτλα.
Διακρίνεται σε τέσσερις τύπους:
- Τα ζαχαρότευτλα
- Τα κτηνοτροφικά τεύτλα
- Τα λαχανοκομικά τεύτλα ή κοκκινογούλια ή παντζάρια
- Σέσκουλα
Περιέχουν θρεπτικά συστατικά όπως ο χαλκός, ο φώσφορος, η βιταμίνη C, μια ποικιλία χρήσιμων οξέων και ινών. Όλα αυτά τα χρήσιμα στοιχεία έχουν θετική επίδραση στο πεπτικό σύστημα και βοηθούν στην εξάλειψη των συσσωρευμένων βακτηρίων στο έντερο. Επιπλέον, το τεύτλο περιέχει ένα βήτα που βοηθά στον καθαρισμό του ήπατος από τοξίνες, το οποίο είναι επίσης πολύ σημαντικό
Αίθουσα Σύνταξης Fnews.gr