ΥΓΕΙΑ

Η κατανάλωση ψαριού αυξάνει τη φαιά ουσία

Οποιοδήποτε είδος ψαριού και όχι απαραίτητα λιπαρό, μαγειρεμένο με κάθε τρόπο, εκτός από τηγανητό, όταν καταναλώνεται τουλάχιστον μία φορά την εβδομάδα, αυξάνει τη φαιά ουσία, βρίσκει αμερικανική μελέτη, που δημοσιεύτηκε στο αμερικανικό ιατρικό περιοδικό για την προληπτική ιατρική.

Η νέα έρευνα από την Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου του Πίτσμπουργκ αποκαλύπτει ότι οι άνθρωποι που συμπεριλαμβάνουν τα ψάρια στη διατροφή τους έχουν πιο αναπτυγμένες τις περιοχές του εγκεφάλου που σχετίζονται με τη μνήμη και τη νοητική ικανότητα.

Παρ’ όλα αυτά οι επιστήμονες, όπως τόνισαν οι ίδιοι, εξεπλάγησαν επειδή δεν μπόρεσαν να βρουν κάποια συσχέτιση ανάμεσα στα περιβόητα ω-3 λιπαρά οξέα και στη θετική επίδραση των ψαριών. Εξηγούν βέβαια ότι τα τηγανητά ψάρια, τα οποία δεν φάνηκε να έχουν τόσο θετική επίδραση στους καταναλωτές τους, όσο αυτά που ήταν μαγειρεμένα με άλλους τρόπους (ψητά, βραστά κλπ.), δεν περιέχουν ούτως ή άλλως τόσα ω-3 αφού αυτά καταστρέφονται με το τηγάνισμα.

Η έρευνα έδειξε επίσης ότι οι ψαροφάγοι ήταν πιο πιθανό, από ότι όσοι δεν έτρωγαν τακτικά ψάρια, να έχουν τελειώσει το πανεπιστήμιο.

Πηγή: vita.gr

Στην ίδια κατηγορία

loading...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Γλυφάδα: Ο «Πόλεμος» της Τουρκικής Μαφίας με Δύο Εκτελέσεις Μπροστά σε Αθώους Πολίτες

Πέντε Δολοφόνοι που Παρίσταναν τους Αθώους στην Τηλεόραση

Η Αγγελική Νικολούλη έχει καταφέρει να φέρει στο…

343,8 Δισεκατομμύρια και Άλλοι 9: Οι Πλουσιότεροι στον Κόσμο το 2024 και Τα Μυστικά τους

Η λίστα του διάσημου επιχειρηματικού περιοδικού Forbes για…

Επιδότηση Ρεύματος Δεκεμβρίου: Πόσο Θα Μειωθεί ο Λογαριασμός Σας

Ανακοινώθηκε η επιδότηση για τους λογαριασμούς ρεύματος του…

Θα πάθετε μεγάλο σοκ με το σώμα της Natalija Kuznetsova

Οι δικέφαλοί της είναι πιο ογκώδεις από εκείνους…

Γιγάντιος πύθωνας εθεάθη σε πλημμυρισμένους δρόμους της Ταϊλάνδης

Οι πρόσφατες πλημμύρες στο νότιο τμήμα της Ταϊλάνδης…
contact