Για το σοκολατένιο γλυκό θα χρειαστείτε:
- 200 γρ. σοκολάτα γάλακτος κουβερτούρα
- 400 γρ. φυστικοβούτυρο
- 100 γρ. λευκή σοκολάτα κουβερτούρα
Εκτέλεση
- Απλώνετε πλαστική μεμβράνη σε μια μακρόστενη φόρμα.
- Λιώνετε σε μπεν μαρί τα 100 γρ. σοκολάτας γάλακτος και προσθέτετε 2 κ.σ. φυστικοβούτυρου. Ανακατεύετε μέχρι το μείγμα να είναι ομοιόμορφο.
- Βάζετε το μισό μείγμα στη φόρμα που έχετε ετοιμάσει και το στρώνετε. Αν χρειαστεί σηκώνετε την φόρμα και την χτυπάτε προς τα κάτω για να στρώσει καλύτερα.
- Λιώνετε σε μπεν μαρί τα 100 γρ. λευκής σοκολάτας και αυτή τη φορά προσθέτετε 4 κ.σ. φυστικοβούτυρου. Ανακατεύετε μέχρι να έχετε λείο μείγμα.
- Βάζετε όλο το μείγμα στη φόρμα που έχετε ετοιμάσει και το στρώνετε. Αν χρειαστεί σηκώνετε την φόρμα και την χτυπάτε προς τα κάτω για να στρώσει καλύτερα.
- Απλώνετε τα υπόλοιπα 100 γρ. της σοκολάτας γάλακτος από πάνω και αφού λειάνετε την επιφάνεια του γλυκού το βάζετε στο ψυγείο μέχρι να στερεοποιηθεί η σοκολάτα.
foodmaniacs.gr – tastemade