Κριθάρι: Αντίδοτο για τον καρκίνο
Για περίπου 6.000 χρόνια, το κριθάρι θεωρούνταν τροφή για δύναμη και ενεργητικότητα. Οι Ρωμαίοι μονομάχοι έτρωγαν το σπόρο για να παίρνουν δύναμη. Σε ορισμένα μέρη του κόσμου, κυρίως στη Μέση Ανατολή, όπου το κριθάρι αποτελεί βασική τροφή ως δημητριακό και σπόρος για το αλεύρι, τα ποσοστά καρδιοπαθειών είναι πολύ χαμηλά.
Στο Πακισταν πολλοί το αποκαλούν «φάρμακο για την καρδιά».
Ο δρ. Charles Elson, διατροφολόγος στο Πανεπιστήμιο του Ουισκονσιν, ισχυρίζεται ότι τα χημικά συστατικά του σπόρου αποτελούν αντικαρκινικούς παράγοντες.
Πιστευεται ότι οι αναστολείς πρωτεάσης, τα ισχυρά χημικά που υπάρχουν σε όλους τους σπόρους, επομένως και στο κριθάρι, καταστέλλουν τους καρκινογόνους παράγοντες στην εντερική περιοχή κι έτσι λειτουργούν ως αντίδοτο στη δημιουργία καρκίνου.
Τμήμα ειδήσεων Fnews.gr