Στις 29 Οκτωβρίου του 1969 ένα όμορφο κοριτσάκι ήρθε στον κόσμο, σκορπίζοντας χαμόγελα στους γύρω της. Τα παιδικά της χρόνια η μικρή Ελένη τα πέρασε στη Νίκαια μαζί με τη μαμά της, αφού έχασε τον πατέρα της σε ηλικία 2,5 ετών. Αυτό το γεγονός είναι κάτι που τη σημάδεψε και τη έδεσε ακόμη περισσότερο με τη μητέρα της, η οποία ακόμα και σήμερα αποτελεί τον φύλακα-άγγελό της -παράλληλα είναι το στοιχείο που την ώθησε να δημιουργήσει μια μεγάλη οικογένεια.
Στη συνέχεια μετακόμισε στον Κολωνό. Ήταν μάλιστα συμμαθήτρια στο 61ο Δημοτικό Σχολείο Κολωνού με τον Γιώργο Λιάγκα. Ήταν η ωραιότερη (από τότε) της τάξης, αλλά ούτε λόγος για γράμματα. Το σχολείο δεν ήταν από τις αγαπημένες της ασχολίες. Αν και αγαπητή στους δασκάλους της, η ίδια δεν ενδιαφερόταν πολύ. Οι κακές γλώσσες, μάλιστα, αναφέρουν ότι ουδέποτε πήρε απολυτήριο Λυκείου. Στα 16 της ήρθε στον κόσμο ο αδελφός της, ο Θοδωρής Μισσόκαλος, μιας και η μητέρα της ξαναπαντρεύτηκε. Η Ελένη τού έχει πολύ μεγάλη αδυναμία, αλλά κι εκείνος δεν πάει πίσω, καθώς αν και είναι κατά πολύ μικρότερός της, βρίσκεται δίπλα της σε κάθε της βήμα.
Ήταν μόλις 21 ετών όταν ανέβηκε τα σκαλιά της εκκλησίας στο πλευρό του Σταύρου Γαρδέρη, επιχειρηματία στο επάγγελμα. Ο ίδιος διατηρούσε κατάστημα με νυφικά στον Κολωνό, όπου μεγάλωσε η Ελένη. Την έβλεπε να περνάει καθημερινά μπροστά από το μαγαζί του και την ερωτεύτηκε κεραυνοβόλα.
Το 1995 είναι χρονιά-ορόσημο για την Ελένη, μιας και η ίδια έχει ήδη αρχίσει να αντιλαμβάνεται τον σημαντικότατο ρόλο που της αναθέτει ο πρόεδρος και ιδιοκτήτης του Ομίλου ΑΝΤ1 Μίνως Κυριακού. Τα μπλε μάτια, το πανέμορφο προσωπάκι κι η τσαχπινιά είναι η συνταγή της απόλυτης επιτυχίας, σε σύγκριση με τα μέχρι τότε παρωχημένα δεδομένα στα πρωινά τηλεοπτικά δρώμενα. Η πρώτη χρονιά δεν είναι καθόλου εύκολη για την Ελένη. Τα ποσοστά τηλεθέασης δεν είναι τα αναμενόμενα. Ωστόσο, ο Μίνως στηρίζει με νύχια και με δόντια την Ελένη πάνω στην οποία έχει εναποθέσει όλες τις ελπίδες του σταθμού, δημιουργώντας από το «πουθενά» μια τηλεοπτική περσόνα που δεν έχει να ζηλέψει σε τίποτα μεγάλες τηλεοπτικές σταρ της Αμερικής.
Τον πρώτο καιρό που η Ελένη Μενεγάκη ανέλαβε τον «Πρωινό καφέ», συνέβησαν διάφορα σκάνδαλα, με αποτέλεσμα να ακουστούν πολλά για το άτομό της, από προσωπικής και επαγγελματικής πλευράς. Οπως το μπλέξιμο του ονόματός της με τον ισοβίτη Παύλο Κερεμίδη (διά στόματος της φίλης του κακοποιού σε απολογία της) αλλά και το ότι ανήμερα της 28ης Οκτωβρίου του 1996 «σερβίρισε» τον τηλεοπτικό «καφέ» της στο θωρηκτό ΑΒΕΡΩΦ.
Παρ’ όλα αυτά, η Ελένη Μενεγάκη, τον Νοέμβριο της ίδιας χρονιάς γιόρτασε τα γενέθλιά της «εν χορδαίς και οργάνοις» παρέα με τους συνεργάτες της και τον ιδιοκτήτη του ΑΝΤ1 Μίνωα Κυριακού, ο οποίος -η αλήθεια να λέγεται- από την πρώτη στιγμή πίστεψε πολύ στο ταλέντο της και τη στήριξε όσο κανένα άλλο τηλεοπτικό πρόσωπο στο κανάλι του.
Σας παραθέτω ρεπορτάζ της εποχής που τα λέει όλα με τον πιο εύγλωττο τρόπο: «Ακόμη δεν έχει κοπάσει ο θόρυβος από την ιστορία που δημιουργήθηκε γύρω από το φημολογούμενο ειδύλλιο της Ελένης Μενεγάκη με τον ισοβίτη Παύλο Κερεμίδη, που έπεσε νεκρός από τις σφαίρες των αστυνομικών στο “Υγεία”, όταν πήγε για να μεταφέρει τη φίλη του που ήταν τραυματίας, και η Ελένη βρέθηκε μία ακόμη φορά στη δίνη της επικαιρότητας.
Αιτία της καινούργιας της περιπέτειας ήταν ότι αποφάσισε να σερβίρει τον εορταστικό λόγω της 28ης Οκτωβρίου “Πρωινό καφέ” της από το θωρηκτό ΑΒΕΡΩΦ, που είναι ένα από τα μνημεία της ιστορίας του Πολεμικού Ναυτικού. Η Ελένη Μενεγάκη είναι πράγματι πολύ στενοχωρημένη και προβληματισμένη από τις άδικες, όπως πιστεύει, επιθέσεις εναντίον της και αυτό είναι φανερό στις καθημερινές της εμφανίσεις, όπου έχει χάσει το μπρίο και το κέφι της.
Ακόμη και την ημέρα των γενεθλίων της, παρά τις ευχές και τα δώρα, με το ζόρι χάριζε το λαμπερό της χαμόγελο. Ακολουθώντας όμως τις συμβουλές των αγαπημένων και των φίλων της δέχτηκε να γιορτάσει τα γενέθλιά της, όπως είχε κανονίσει, στον “Διογένη”, ώστε να μη δώσει λαβές για περισσότερα σχόλια. Ευτυχώς για το ωραίο κορίτσι που η αγάπη του κόσμου και η σίγουρη αγκαλιά του ΑΝΤ1 του δίνουν τη δύναμη να τα αντιμετωπίσει όλα αυτά».
Την πιο κάτω ιστορία που θυμηθήκαμε ξεφυλλίζοντας κάποιες παλιές εφημερίδες(και ψάχνοντας στο διαδίκτυο για να την τσεκάρουμε μιας και διαθέτουμε καλή μνήμη), δεν είναι βέβαια δυνατόν να την θυμηθούν και τα κανάλια που αυτές τις μέρες έχουν παίξει ΤΙΣ απίστευτες μαλακίες για το “διαζύγιο της χρονιάς”.
Τα κανάλια άλλωστε δεν ασχολούνται με …λεπτομέρειες του ρεπορτάζ αλλά με την ουσία. Το ψαχνό, το καρακατσουλιό.
Η αιματηρή ιστορία που ακολουθεί, έχει …ενδιαφέρον.
Πιθανόν να θυμίζει κάτι στην κυρία Ελένη Μενεγάκη, η οποία λίγες αν όχι ελάχιστες φορές, έχει μιλήσει για το…παρελθόν της. Το αδαμάντινο, διαυγέστατο και υπέρλαμπρο, βέβαια όπως θα προσθέταμε κι εμείς.
Άλλωστε η καλή και αγαθή Ελένη από τότε διάβαζε εφημερίδες. Και κυρίως το αστυνομικό ρεπορτάζ. Σίγουρα θα το είχε διαβάσει κι εκείνη, σαν καλή αναγνώστρια.
Στο ρεπορτάζ αυτό λοιπόν, πρωταγωνίστρια(κάτι που στη συνέχεια διαψεύστηκε) ήταν μια γνωστή τότε τηλεπαρουσιάστρια. Και ένας από τους πιο σκληρούς μπράβους της νύχτας που δολοφονήθηκε έξω από το νοσοκομείο “Υγεία”. Μας φάνηκε ενδιαφέρον, και το παρουσιάζουμε…
Ο ΠΑΥΛΟΣ ΚΑΙ Η ΕΛΕΝΗ
ΟΥΔΕΙΣ μπορεί να πει με βεβαιότητα αν η ρήση «εικόνα σου είμαι κοινωνία και σου μοιάζω» ταιριάζει στη ζωή και στον θάνατο του Παύλου Κερεμίδη, του εγκληματία που έπεσε νεκρός από σφαίρες αστυνομικών στο νοσοκομείο «Υγεία» την περασμένη Δευτέρα. Ο Κερεμίδης ήταν ένας σκληρός κακοποιός, ένα «άνθος του κακού» της εποχής μας. Αδίστακτος αρχηγός της πιο επικίνδυνης συμμορίας ένοπλων ληστών τραπεζών και έμπορος ναρκωτικών. Ηταν όμως και ένας άνθρωπος που διάβαζε Σεφέρη και Καρυωτάκη, που αγαπούσε με πάθος και που «πέθανε από έρωτα».
Ποιος λοιπόν ήταν ο αληθινός Κερεμίδης; Τι ήταν εκείνο που οδήγησε το «παιδί από τη Δράμα» στην αγκαλιά του υποκόσμου; Ποιες υπόγειες διαδρομές ακολούθησε ώστε να φθάσει στο σημείο μηδέν; «Το Βήμα» επιχειρεί σήμερα να ανιχνεύσει την αθέατη πλευρά του φεγγαριού, να ρίξει δηλαδή φως στην προσωπικότητα του «πλέον επικίνδυνου κακοποιού» όπως αποκαλούσαν οι διωκτικές Αρχές τον Π. Κερεμίδη , αναδεικνύοντας άγνωστες πλευρές της ζωής του. Τα συμπεράσματα δικά σας.Δείτε την επόμενη ή προηγούμενη σελίδα πατώντας τα νούμερα
Σελίδες 1 2