Τα μπισκότα Oreo είναι τα αγαπημένα μικρών και μεγάλων και τα λατρέψαμε από την πρώτη στιγμή της κυκλοφορίας τους. Η σοκολατένια τους γεύση με την πλούσια κρέμα στη μέση, είναι ο απόλυτος συνδυασμός που δεν μπορεί να του αντισταθεί κανείς!
Άρα αν τα χρησιμοποιήσεις μέσα σε ένα γλυκό, θα ΄το κάνουν σίγουρα πιο νόστιμο και λαχταριστό.
Πως μπορείς όμως να φτιάξεις ένα θεσπέσιο γλυκό ψυγείου, χρησιμοποιώντας τα σαν το βασικό σου υλικό και χωρίς να χρειάζεται και ψήσιμο; Δες στη συνέχεια αυτή την εύκολη συνταγή!
Υλικά για την βάση:
24 μπισκότα Oreo
4 κουταλιές της σούπας βούτυρο λιωμένο
Υλικά για την κρέμα:
250 g Λευκή σοκολάτα
150 g τυρί κρέμα, σε θερμοκρασία δωματίου
12 μπισκότα Oreo χοντροκομμένα
Υλικά για την επικάλυψη (προαιρετικό):
6 μπισκότα Oreo χοντροκομμένα
100 g μαύρη σοκολάτα, λιωμένη
Διαδικασία παρασκευής
Το πρώτο πράγμα με το οποίο θα πρέπει να ασχοληθείς, είναι φυσικά η βάση του γλυκού σου. Η διαδικασία είναι απίστευτα εύκολη, μιας και το μόνο που έχεις να κάνεις, είναι να βάλεις τα μπισκότα και το λιωμένο βούτυρο μέσα στο μπλέντερ σου και να τα χτυπήσεις καλά, μέχρι το αποτέλεσμα να είναι ομαλό.
Μόλις είσαι έτοιμη, πάρε ένα τετράγωνο ταψάκι και στρώσε μέσα ένα κομμάτι λαδόκολλα, ώστε να βάλεις από πάνω τα τριμμένα μπισκότα και να τα απλώσεις καλά σε όλη την επιφάνεια, πιέζοντας τα προς τα κάτω. Έπειτα, βάλε το ταψί στην κατάψυξη για να σκληρύνει η βάση.
Τώρα σειρά έχει η γέμιση μας, για την οποία θα πρέπει να λιώσεις τη λευκή σοκολάτα, είτε σε μπεν μαρί είτε βάζοντας την σε ένα μπολάκι και στο φούρνο μικροκυμάτων για 15 δευτερόλεπτα, ανακατεύοντας όμως σταδιακά.
Στην συνέχεια, θα πρέπει να χτυπήσεις το τυρί κρέμα και σιγά σιγά να ρίξεις μέσα του τη λευκή σοκολάτα, μέχρι να έχεις ένα λείο και ομογενοποιημένο μείγμα. Τέλος, κόψε τα μπισκότα σε μικρά κομμάτια και πρόσθεσε τα μέσα στην κρέμα. Τι μένει; Μα φυσικά να απλώσεις την γέμιση, πάνω από την βάση.
Τελευταίο βήμα, είναι η επικάλυψη και το πως θα κάνεις το γλυκό σου να δείχνει και εξωτερικά το ίδιο νόστιμο. Πάρε λοιπόν τα 6 μπισκότα και αφού τα κόψεις σε χοντρά κομμάτια, άπλωσε τα επάνω από το γλυκό σου και έπειτα κάλυψε τα με την λιωμένη μαύρη σοκολάτα.
Όπως είδες, δεν χρειάστηκε να ανοίξεις τον φούρνο σου ούτε για ένα δευτερόλεπτο, πράγμα που κάνει την συνταγή σου και οικονομική.
Μην ξεχάσεις όμως να βάλεις το ταψί στο ψυγείο ή ακόμη και στην κατάψυξη για δύο ώρες και σερβίρισε το στους φίλους και τους συγγενείς σου, για να τους μαγέψεις με τις μαγειρικές σου ικανότητες.
Πηγή: ediva.gr