ΚΟΥΤΣΟΜΠΟΛΙΟ

Eurovision 2017, α ημιτελικός: Η θέση της Ελλάδας

Η Ελλάδα διαγωνίζεται απόψε στον πρώτο ημιτελικό της Eurovision, μαζί με 17 ακόμη χώρες που αναζητούν μια θέση στον μεγάλο τελικό του Σαββάτου.

Οι 18 χώρες θα παρουσιάσουν τα τραγούδια τους στο κοινό από τις 22.00 το βράδυ και έπειτα, ενώ οι τηλεθεατές με τη μέθοδο του televoting αναμένεται να αποφασίσουν τις 10 συμμετοχές που θα περάσουν από αυτή την πρώτη αναμέτρηση. Η Ντέμι με μια ιδιαίτερα έμπειρη ομάδα στον ευρωπαϊκό μουσικό διαγωνισμό, στοχεύσει στην καλύτερη δυνατή θέση, όμως πριν από όλα θα επιδιώξει την πρόκριση.

Να θυμίσουμε πως απόψε μόνο οι χώρες που συμμετέχουν έχουν δικαίωμα ψήφου, πάντα φυσικά με εξαίρεση τη δική τους συμμετοχή (κάθε συμμετοχή ψηφίζει δηλαδή τις άλλες χώρες), καθώς και τρία από τα κράτη που θα διαγωνιστούν απευθείας στον τελικό. Έπειτα από κλήρωση, απόψε ψήφους θα δώσουν η Ιταλία, το Ηνωμένο Βασίλειο και η Ισπανία.

Ως εκ τούτου, η Ελλάδα έχει ελπίδες να συλλέξει υψηλή βαθμολογία από τη γειτονική Αλβανία, το Βέλγιο και τη Βρετανία που συχνά παρατηρούν την συμμετοχή μας στο διαγωνισμό και φυσικά να πάρει και το 12αρι της Κύπρου. Οι μεγάλοι ανταγωνιστές για απόψε και φαβορί για τη νίκη ακόμη και στον τελικό είναι η Σουηδία, η Αρμενία και το Αζερμπαϊτζάν. Πολλοί ποντάρουν αρκετά για αυτή τη χρονιά και στο τραγούδι της Πορτογαλίας.Ο Α’ Ημιτελικός του για τον 62ο Διαγωνισμό Τραγουδιού της Eurovision θα μεταδοθεί απόψε Τρίτη 9 Μαΐου στις 22:00 από την ΕΡΤ1, ΕΡΤHD και ERT World και ραδιοφωνικά από το Δεύτερο Πρόγραμμα και τη Φωνή της Ελλάδας, καθώς και διαδικτυακά από την υπηρεσία WebTV στο www.ert.gr.

Η Ελλάδα εμφανίζεται στη δέκατη θέση του Πρώτου Ημιτελικού με την Demy και το τραγούδι «This Is Love» σε σύνθεση-παραγωγή Δημήτρη Κοντόπουλου και στίχους Romy Papadea & John Ballard. Τη σκηνοθετική επιμέλεια και τη χορογραφία της ελληνικής συμμετοχής υπογράφει ο Φωκάς Ευαγγελινός. Βάσει της σειράς εμφάνισης μας στην σκηνή του Διεθνούς Εκθεσιακού Κέντρου στο Κίεβο, η Demy αναμένεται να εμφανιστεί γύρω στις τις 22:45, ενώ η Κύπρος περίπου 20 λεπτά μετά.

Στο σχολιασμό και στην παρουσίαση των δύο Ημιτελικών και του Τελικού θα είναι η Μαρία Κοζάκου και ο Γιώργος Καπουτζίδης.

Λίγες ώρες πριν απολαύσουμε τις πρώτες 18 χώρες  στη σκηνή τα ξένα γραφεία στοιχημάτων φέρνουν την Ελλάδα στην 5η θέση, χαρίζοντας της μια θέση στον μεγάλο τελικό του 62ο Διαγωνισμό Τραγουδιού της Eurovision το Σάββατο 13 Μαΐου 2017 στις 22:00. Συγκεκριμένα στις πρώτες θέσεις των στοιχημάτων πλασάρονται η Σουηδία, η Αρμενία, η Πορτογαλία, το Αζερμπαϊτζαν και η Ελλάδα, με αυτή τη σειρά. Η Κύπρος από την άλλη βρίσκεται οριακά στην 10η θέση.

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Ο Ρέι Ντάλιο προειδοποιεί για Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο

Ο κίνδυνος ενός παγκόσμιου πολέμου που θα περιλαμβάνει…

Ισραήλ: «Εγκαταλείψτε άμεσα την Τουρκία»

Το Channel 12, επικαλούμενο δήλωση της κυβέρνησης, μετέδωσε…

Έφθασε η ώρα…που οι προφητείες των Γερόντων, γίνονται πραγματικότητα;

Γέροντας Αθανάσιος: Την κατάσταση που βιώνει τον τελευταίο…

«Στόχος μας ολόκληρος ο πλανήτης»: Τι έλεγε ο ηγέτης της Χαμάς το 2022

Ο 78χρονος συνιδρυτής της Χαμάς “εκτόξευε” απειλές όχι…

Οι 5 αλλαγές που έρχονται σε συντάξεις – επιδόματα

Οριστικοποιήθηκαν οι διατάξεις του ασφαλιστικού -για την απασχόληση…

Ελαιόλαδο: Πόσο θα κρατηθούν στα ύψη οι τιμές

Ακριβό, τουλάχιστον για το επόμενο εξάμηνο, θα παραμείνει…

Λωρίδα της Γάζας: Σκηνές που πραγματικά θέλεις κουράγιο για να τις δεις…

Σκηνές γροθιά στο στομάχι! Βίντεο που ήρθε στο…
contact