ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ο Τσίπρας είναι έτοιμος να το βάλει στα πόδια…

Στη Μάλτα, η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ έδωσε τη χαριστική βολή στη χώρα. Όσα είπαν οι κύριοι Ντάισελμπλουμ και Μοσκοβισί, αλλά και το σύνολο των δανειστών, είναι πως πλέον όλα θα γίνουν:

Και οι αλλαγές στα εργασιακά και οι περικοπές των συντάξεων και η μείωση του αφορολόγητου.

Η κυβέρνηση της ανικανότητας προσπαθεί να αποκρύψει τις πραγματικές συνέπειες της «επιτυχίας» που σημειώθηκε στη Μάλτα.

Ουσιαστικά, ο κ. Τσίπρας έρχεται να δικαιώσει όλους όσους πίστευαν ότι δεν λειτουργεί με βάση το εθνικό συμφέρον, αλλά εξυπηρετεί τις απαιτήσεις των δανειστών, οι οποίοι, για άλλη μία φορά, θα επιβάλουν ένα πρόγραμμα που δεν βγαίνει με τίποτα.

Οι ίδιοι άνθρωποι που υπόσχονταν στους πολίτες ότι θα έσκιζαν τα Μνημόνια, τώρα είναι πλέον έτοιμοι να το βάλουν στα πόδια.

Δεν είναι τυχαίο ότι την Κυριακή (09/04.2017) ο κ. Τσίπρας έχει προγραμματίσει τη σύγκληση της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ, με θέμα τις τρέχουσες πολιτικές εξελίξεις.

Το σενάριο που θα ξεδιπλωθεί τους επόμενους μήνες είναι εύκολα προβλέψιμο: Ο πρωθυπουργός θα επιχειρήσει να ψηφίσει τα νέα μέτρα με τη διαδικασία του κατεπείγοντος στη Βουλή, χωρίς, όμως, να τα εφαρμόσει.

Για το λόγο αυτό, είναι σχεδόν βέβαιο ότι θα οδηγήσει τη χώρα σε πρόωρες εκλογές, μετακυλίοντας το πολιτικό κόστος των νέων μέτρων στην επόμενη κυβέρνηση που θα προκύψει από την κάλπη.

Αυτό που ενδιαφέρει τον κ. Τσίπρα και τους συνεργάτες του είναι να βρίσκονται σε λίγους μήνες στη θέση της αξιωματικής αντιπολίτευσης, για να μπορέσουν να «ξαναπουλήσουν» το αντιμνημονιακό τους προφίλ και τα γνωστά πλέον τσιτάτα για «αλληλεγγύη» και «κοινωνικούς αγώνες».

Το αφήγημα του κ. Τσίπρα είναι κι αυτό προδιαγεγραμμένο: «Εμείς δεν εφαρμόζουμε κανένα μέτρο».

 

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Γλυφάδα: Ο «Πόλεμος» της Τουρκικής Μαφίας με Δύο Εκτελέσεις Μπροστά σε Αθώους Πολίτες

Πέντε Δολοφόνοι που Παρίσταναν τους Αθώους στην Τηλεόραση

Η Αγγελική Νικολούλη έχει καταφέρει να φέρει στο…

343,8 Δισεκατομμύρια και Άλλοι 9: Οι Πλουσιότεροι στον Κόσμο το 2024 και Τα Μυστικά τους

Η λίστα του διάσημου επιχειρηματικού περιοδικού Forbes για…

Επιδότηση Ρεύματος Δεκεμβρίου: Πόσο Θα Μειωθεί ο Λογαριασμός Σας

Ανακοινώθηκε η επιδότηση για τους λογαριασμούς ρεύματος του…

Θα πάθετε μεγάλο σοκ με το σώμα της Natalija Kuznetsova

Οι δικέφαλοί της είναι πιο ογκώδεις από εκείνους…

Γιγάντιος πύθωνας εθεάθη σε πλημμυρισμένους δρόμους της Ταϊλάνδης

Οι πρόσφατες πλημμύρες στο νότιο τμήμα της Ταϊλάνδης…
contact