Πετυχημένο, εύκολο, γρήγορο και πεντανόστιμο Προφιτερόλ.
Δεν έχει τίποτα να ζηλέψει από τα προφιτερολ ζαχαροπλαστείου!
Τι χρειαζόμαστε:
1 πακέτο κρουασανάκια με γέμιση της αρεσκείας μας
Για την άσπρη κρέμα
500 ml. γάλα
4 κ.σ. κορν φλάουρ
2 κ.σ. ζάχαρη
1 βανίλια
100 γρ. λευκή σοκολάτα
Για την κρέμα σοκολάτας
700 ml. γάλα
6-7 κ.σ. κακάο κοσκινισμένο
5 κ.σ. κορν φλάουρ
5 κ.σ. ζάχαρη
100 γρ. κουβερτούρ
Πώς το κάνουμε:
Για την λευκή κρέμα, βάζουμε σε κατσαρόλα να ζεσταθεί καλά το γάλα, αφού κρατήσουμε στην άκρη μια κούπα, με τη ζάχαρη.
Στο γάλα που κρατήσαμε προσθέτουμε το κορν φλάουρ και ανακατεύουμε να διαλυθεί.
Επειτα το αδειάζουμε στο ζεστό γάλα και ανακατεύουμε καλά με σύρμα μέχρι να πήξει.
Κατεβάζουμε από τη φωτιά και ρίχνουμε μέσα στη ζεστή κρέμα τη λευκή σοκολάτα. Ανακατεύουμε αρκετα να λιώσει και να ενσωματωθεί.
Αφήνουμε λίγο να κρυώσει ανακατεύοντας κατά διαστήματα για να μην πιάσει κρούστα.
Βάζουμε λίγη από την κρέμα σέ ένα μεγάλο μπολ.
Κόβουμε τα κρουασάν στη μεση και τα ρίχνουμε πανω στην κρέμα. Ρίχνουμε από πάνω και την υπολοιπη κρέμα.
Για την κρέμα σοκολάτας, βάζουμε σε κατσαρολάκι να ζεσταθεί καλά το γάλα, αφού κρατήσουμε και πάλι στην άκρη μία κούπα, με τη ζάχαρη και το κακάο.
Διαλύουμε στο γάλα που κρατήσαμε το κορν φλάουρ και το προσθέτουμε στο ζεστό γάλα. Ανακατεύουμε μέχρι να πήξει.
Κατεβάζουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε την σοκολάτα. Ανακατεύουμε να λιώσει και να ενσωματωθεί.
Βάζουμε την σοκολατένια κρέμα πάνω από τη λευκή.
Στολίζουμε τα προφιτερόλ μας με ό,τι μας αρέσει.
Βάζουμε το γλυκό στο ψυγείο να σταθεί και να κρυώσει καλά.
Λίγα μυστικά ακόμα
Στολίζουμε το προφιτερολ μας με τριμμένη σοκολάτα λευκή ή μαύρη, μπισκοτο τριμμενο, σαντιγί ή ό,τι άλλο προτιμάτε!
Πηγή: sintagespareas.gr