Ένα τιραμισού, διαφορετικό, με γεμιστά μπισκότα.
Υλικά Συνταγής
3 συσκευασίες (462 γρ.) μπισκότα γεμιστά
5 κρόκους από μεγάλα αβγά
3/4 φλ. ζάχαρη
300 γρ. μασκαρπόνε σε θερμοκρασία δωματίου
450 γρ. κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά πολύ παγωμένη και χτυπημένη σε παχύρρευστη μορφή
1-1/2 φλ. γάλα κρύο ( ή δυνατό καφέ)
1/4 φλ. λικέρ καφε (προαιρετικά)
1 συσκευασία (176 γρ.) μπισκότα με γέμιση σοκολάτας (αλλεσμένα)
Εκτέλεση
Για το τιραμισού, βάζουμε σε μπεν μαρί για 10 τους κρόκους με τη ζάχαρη και σε χαμηλή φωτιά ανακατεύουμε τακτικά με σύρμα.
Αποσύρουμε από τη φωτιά. Χτυπάμε το μείγμα με μίξερ χειρός να αφρατέψει καλά και να πυκνώσει. Προσθέτουμε το μασκαρπόνε και χτυπάμε να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
Χτυπάμε την κρύα κρέμα σε παχύρρευστη μορφή, ώσπου να εμφανιστούν κορυφές που στέκονται, από το χτύπημα. Απαλά προσθέτουμε την κρύα κρέμα στην κρεμά αβγού και διπλώνουμε με σπάτουλα.
Σε ένα μπολ αναμιγνύουμε τον καφέ με το λικέρ (προαιρετικά).
Αν από το τιραμισού θα φάνε και παιδιά, παραλείπουμε τον καφέ και το λικέρ και βουτάμε τα μπισκότα στο γάλα. Βουτάμε ένα ένα μπισκότο στον καφέ ή στο γάλα. Προσοχή,δεν τα μουλιάζουμε, απλώς τα βουτάμε. Αραδιάζουμε μια στρώση μπισκότα σε τετράγωνο πυρέξ. Απλώνουμε μισή κρέμα. Κάνουμε άλλη μια στρώση βουτηγμένα μπισκότα και καλύπτουμε με την υπόλοιπη κρέμα.
Παγώνουμε το γλυκό για 3-4 ώρες, να σφίξει ελαφρά. Λίγο πριν σερβίρουμε, γαρνίρουμε με αλεσμένο μπισκότο.
Πηγή: argiro.gr