Υλικά (υλικά για 6 μερίδες)
8 μαγειρεμένα τεμάχια κοτόπουλου
15 ml ελαιόλαδο
1 κόκκινη πιπεριά ψιλοκομμένη
½ πράσινη πιπεριά ψιλοκομμένη
125 γρ. μανιτάρια σε κομματάκια
αλάτι και πιπέρι
125 γρ. μασκαρπόνε ή γιαούρτι
30 ml σέρι
6 φύλλα κρούστας
100 γρ. λιωμένο βούτυρο
Επιπλέον λιωμένο βούτυρο
Εκτέλεση
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200 °C
- Ξεκοκαλίζουμε και ψιλοκόβουμε το κοτόπουλο.
- Σε λίγο λάδι τσιγαρίζουμε για λίγα λεπτά τις πιπεριές και τα μανιτάρια. Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι.
- Στη συνέχεια προσθέτουμε το σέρι, αφήνουμε στη φωτιά για 5 λεπτά και έπειτα ρίχνουμε το κοτόπουλο και το μασκαρπόνε ή το γιαούρτι. Ανακατεύουμε καλά.
- Αλείφουμε το ταψί με βούτυρο.
- Αφού ανοίξουμε το φύλλο κρούστας σε μια επίπεδη επιφάνεια, βουτυρώνουμε κάθε φύλλο χωριστά, ενώνουμε δύο φύλλα μαζί και τα κόβουμε στη μέση.
- Με ένα κουτάλι βάζουμε στην άκρη τους τη γέμιση, και επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία μέχρι να τελειώσει το κοτόπουλο.
- Διπλώνουμε τις γωνίες του φύλλου και τυλίγουμε το ρολό προς τα πάνω. Αλείφουμε με το επιπλέον βούτυρο και τα κόβουμε στο επιθυμητό μήκος.
- Τα ψήνουμε για 10-15 λεπτά μέχρι να ροδίσουν. Για τη συνταγή μπορείτε να χρησιμοποιήσετε κρέας, ψάρι ή λαχανικά που έχουν περισσέψει από προηγούμενο γεύμα. Ιδανικά σερβίρετε μαζί με σως της επιλογής σας.Για τη συνταγή μπορείτε να χρησιμοποιήσετε κρέας, ψάρι ή λαχανικά που έχουν περισσέψει από προηγούμενο γεύμα. Ιδανικά σερβίρετε μαζί με σως της επιλογής σας.
epithimies.gr