Μια συνταγή του Στέλιου Παρλιάρου
Έχουμε ακούσει και δει χιλιάδες γλυκά, αλλά κέικ μελομακάρονο πρώτη φορά! Δεν σταματά να μας εκπλήσσει για άλλη μια φορά ο μοναδικός ζαχαροπλάστης Στέλιος Παρλιάρος.
Υλικά (Μερίδες: 8-10)
- 3 αβγά,
- 200 γρ. ζάχαρη,
- 100 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις + επιπλέον για τη φόρμα,
- 1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ,
- 1 κ.γ. κανέλα,
- 500 γρ. μελομακάρονα, τριμμένα σε σκόνη (στο μούλτι),
- 100 γρ. καρύδια, χοντροκομμένα,
- λίγο βούτυρο αγελάδας, λιωμένο, για τη φόρμα,
- λίγο μέλι για το σερβίρισμα,
- λίγα καρύδια, χοντροτριμμένα, για το σερβίρισμα.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Χτυπάμε στο μίξερ, με το σύρμα, σε δυνατή ταχύτητα, τα αβγά με τη ζάχαρη έως ότου γίνει μια πολύ αφράτη και λευκή κρέμα.
- Σταματάμε το χτύπημα και προσθέτουμε το αλεύρι μαζί με το μπέικιν πάουντερ και την κανέλα, ανακατεύοντας παράλληλα με μια ευλύγιστη σπάτουλα (μαρίζ). Στο τέλος ενσωματώνουμε τα τριμμένα μελομακάρονα και τα καρύδια.
- Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 170°C.
- Αδειάζουμε το μείγμα σε μια βουτυρωμένη και αλευρωμένη παραλληλόγραμμη φόρμα του κέικ και ψήνουμε στον προθερμασμένο φούρνο για μισή ώρα. Χαμηλώνουμε στους 160°C και ψήνουμε για ακόμη μισή ώρα.
- Αφήνουμε το κέικ να κρυώσει και το ξεφορμάρουμε.
- Σερβίρουμε περιχύνοντάς το με λίγο μέλι και πασπαλίζοντάς το με καρύδια, έτσι ώστε να θυμίζει και στην όψη μελομακάρονο.