ΚΟΥΤΣΟΜΠΟΛΙΟ

Μύκονος: 1.000+1 νύχτες χλιδής με privé Beyonce, χρυσό και διαμάντια

Η Μύκονος μοιάζει πάρα πολύ με μια πανέμορφη γυναίκα η οποία έχει δύο μόνο πάθη, τη ματαιοδοξία και την ωραιοπάθεια. Είναι αυτά άλλωστε που την έχουν κατατάξει στην κορυφή των δημοφιλέστερων προορισμών, καθώς αποτελεί πρώτη επιλογή για πολυταξιδεμένους και ευκατάστατους τουρίστες.

Μόνο που φέτος η σεζόν δεν ξεκίνησε καλά, η πτώση στις αφίξεις τον Ιούνιο και τον Ιούλιο άγγιξε το 30% -δέκα μονάδες πιο πάνω από πέρυσι- και ο Σεπτέμβρης που μόλις μπήκε δεν δίνει καθόλου ενθαρρυντικά μηνύματα σε ό,τι έχει να κάνει με τις κρατήσεις. Ηδη έχει χαρακτηριστεί «μαύρος» και αν δεν αλλάξει κάτι μέχρι το τέλος του, η φετινή σεζόν προβλέπεται να κλείσει με πτώση 30% στο σύνολο των αφίξεων. Σε ό,τι έχει να κάνει με τον τζίρο, κανείς δεν μπορεί να προβλέψει με σιγουριά το τελικό αποτέλεσμα, εικάζεται όμως ότι μπορεί να είναι κατά τι αυξημένος σε σχέση με πέρυσι.

Αυτοί που κλαίνε σίγουρα είναι οι περισσότεροι επιχειρηματίες που δραστηριοποιούνται στον Γιαλό, το παλιό λιμάνι του νησιού. Κι αυτό γιατί οι άνεμοι του Αυγούστου τους «τσάκισαν» κυριολεκτικά, καθώς τα 8άρια και τα 9άρια -μιλάμε για μποφόρ- απέτρεπαν σε καθημερινή βάση τον κόσμο να καθίσει στα μαγαζιά τους, αφού ο άνεμος δεν άφηνε τίποτε όρθιο. Απώλεια φέτος ήταν και η απουσία πλούσιων Κινέζων οι οποίοι θεωρούνται πολύ καλοί πελάτες, αφού όπου μπαίνουν πραγματοποιούν αγορές χιλιάδων ευρώ.

Σύμφωνα με τα όσα ακούγονται από επιχειρηματίες του νησιού και γνώστες της αγοράς, η μπουτίκ της Louis Vuitton στα Ματογιάννια παρουσίασε πτώση της τάξης του 50% στις πωλήσεις της, κυρίως λόγω της απουσίας των Κινέζων που λατρεύουν το συγκεκριμένο brand σε σημείο ψύχωσης.

«Θα είμαστε πολύ τυχεροί αν τελικά η πτώση δεν ξεπεράσει το 20%-22% και μείνει στα περσινά νούμερα», έλεγε προ ημερών εις εξ αυτών σε φιλική συντροφιά.

Την ίδια στιγμή, στο νησί φέτος αποφάσισαν να επενδύσουν και άνθρωποι που ενδιαφέρονται -όπως ακούγεται- μόνο για ένα πράγμα: να τα αρπάξουν και να φύγουν, αδιαφορώντας για την ποιότητα των υπηρεσιών που προσφέρουν. Αυτοί θεωρούνται και οι πιο επικίνδυνοι για τους παλιούς Μυκονιάτες, αφού έχουν υπογράψει μεταχρονολογημένες επιταγές που είναι πολύ πιθανόν να σκάσουν τον Οκτώβριο ή τον Νοέμβριο. Οι σοβαροί επιχειρηματίες μπορεί να ζοριστούν, αλλά πολύ δύσκολα θα αφήσουν απλήρωτους τους προμηθευτές τους, γνωρίζοντας ότι κάτι τέτοιο θα κόστιζε ακριβά πρωτίστως στη φήμη τους και δευτερευόντως στην επιχείρησή τους. Αυτό που ήδη συζητούν κάποιοι είναι τι θα συμβεί την ερχόμενη σεζόν, η οποία, για πολλούς, ίσως αποβεί καθοριστική για την πορεία του Νησιού των Ανέμων, το οποίο φέτος θύμιζε περισσότερο από κάθε άλλη σεζόν αραβικό πριγκιπάτο.

Με τους Ελληνες εξαφανισμένους -οι τιμές του νησιού θεωρούνται απαγορευτικές για την πλειονότητα των συμπατριωτών μας-, οι ναργιλέδες των 3.000 ευρώ είχαν παντού την τιμητική τους, από τις παραλίες του νησιού μέχρι τα glam ξενοδοχεία και τις luxury βίλες.
Μέρη που έζησαν και φέτος μεγάλες στιγμές και γέννησαν ιστορίες και αστικούς μύθους που κυκλοφορούν αρχικά στα σοκάκια της Χώρας, προτού βρουν τον δρόμο τους για την Ψαρού, το Καλό Λιβάδι, την Παράγκα και τον Πάνορμο. Στις συγκεκριμένες παραλίες του νησιού δεν έχει καμία απολύτως σημασία ποιος είσαι και τι φοράς, είτε είσαι ένας απλός επισκέπτης, είτε είσαι ο εμίρης του Κατάρ, είτε ο Λεονάρντο Ντι Κάπριο και χαλαρώνεις με τους άνδρες της προσωπικής σου ασφάλειας. Μπορεί η Ελλάδα να βυθίζεται στην κρίση, στη Μύκονο όμως τη φετινή σεζόν η σπατάλη, η χλιδή και η πολυτέλεια δεν έχουν προηγούμενο, σε συνδυασμό με αστρονομικές τιμές. Δεν υπάρχει απάντηση στο γιατί συμβαίνει αυτό, επειδή πολύ απλά στη Μύκονο του Αυγούστου όλα επιτρέπονται και όλα αγοράζονται. Υπάρχουν οι Σαουδάραβες που κλείνουν ολόκληρα μαγαζιά για να κάνουν πριβέ πάρτυ έναντι χιλιάδων ευρώ για μια νύχτα, πολυεκατομμυριούχοι που πληρώνουν μέχρι και 1 εκατ. ευρώ για να τους τραγουδήσει το «Happy Birthday» η σούπερ σταρ της μουσικής βιομηχανίας Beyonce, ζάπλουτοι γόνοι που τελειώνουν όλα τα λουλούδια των μαγαζιών μέσα σε λίγες ώρες και εκκεντρικοί Αμερικανοί που ανοίγουν 280 μπουκάλια σαμπάνιας μέσα σε ένα απόγευμα στο «Nammos».
Τελικά στη Μύκονο τον Αύγουστο τα βλέπεις όλα.

Ο πόλεμος της σαμπάνιας καλά κράτησε και φέτος στο Νησί των ΑνέμωνΔείτε την επόμενη ή προηγούμενη σελίδα πατώντας τα νούμερα

Σελίδες — 1 2 3 4

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Ο Ρέι Ντάλιο προειδοποιεί για Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο

Ο κίνδυνος ενός παγκόσμιου πολέμου που θα περιλαμβάνει…

Ισραήλ: «Εγκαταλείψτε άμεσα την Τουρκία»

Το Channel 12, επικαλούμενο δήλωση της κυβέρνησης, μετέδωσε…

Έφθασε η ώρα…που οι προφητείες των Γερόντων, γίνονται πραγματικότητα;

Γέροντας Αθανάσιος: Την κατάσταση που βιώνει τον τελευταίο…

«Στόχος μας ολόκληρος ο πλανήτης»: Τι έλεγε ο ηγέτης της Χαμάς το 2022

Ο 78χρονος συνιδρυτής της Χαμάς “εκτόξευε” απειλές όχι…

Οι 5 αλλαγές που έρχονται σε συντάξεις – επιδόματα

Οριστικοποιήθηκαν οι διατάξεις του ασφαλιστικού -για την απασχόληση…

Ελαιόλαδο: Πόσο θα κρατηθούν στα ύψη οι τιμές

Ακριβό, τουλάχιστον για το επόμενο εξάμηνο, θα παραμείνει…

Λωρίδα της Γάζας: Σκηνές που πραγματικά θέλεις κουράγιο για να τις δεις…

Σκηνές γροθιά στο στομάχι! Βίντεο που ήρθε στο…
contact