ΕΛΛΑΔΑ

Πέντε δισ. τα έσοδα από τις αποκρατικοποιήσεις του ΤΑΙΠΕΔ -Πόσα θα αποφέρουν οι δημοπρασίες

Πέντε δισεκατομμύρια ευρώ έχει αποφέρει έως τώρα το πρόγραμμα των αποκρατικοποιήσεων μέσω του ΤΑΙΠΕΔ. Συνολικά έχουν ολοκληρωθεί 18 αποκρατικοποιήσεις, ενώ άλλοι τόσοι διαγωνισμοί βρίσκονται σε εξέλιξη.

Τα στοιχεία αυτά έδωσε ο πρόεδρος του Ταμείου, Εμμανουήλ Κονδύλης, από το βήμα του συνεδρίου της Prodexpo. Σύμφωνα με τον ίδιο, τα ακίνητα που έχουν παραχωρηθεί μέσω του ΤΑΙΠΕΔ αντιστοιχούν με επενδύσεις 10 δισ. ευρώ.

Προσδοκία του ΤΑΙΠΕΔ είναι να εξασφαλίσει έσοδα 35-40 εκατομμυρίων ευρώ, σε ετήσια βάση, από τις ηλεκτρονικές δημοπρασίες. Μέχρι τώρα, έχουν συγκεντρωθεί 13 εκατ., ενώ η αξιοποίηση των ακινήτων του Δημοσίου στο εξωτερικό θα αποφέρουν 50 εκατομμύρια ευρώ.

Στην τοποθέτησή του, ο κ. Κονδύλης έδωσε έμφαση στο πρόγραμμα τιτλοποίησης των δημοσίων ακινήτων, καθώς για πρώτη φορά θα επιχειρηθεί μετάβαση από τις αξιοποιήσεις μεμονωμένων ακινήτων σε αξιοποίηση χαρτοφυλακίων ακινήτων, με κύριο στόχο να ανοίξει το επενδυτικό ενδιαφέρον και με έναν συνδυασμό επενδυτικών εργαλείων.

Φωτογραφία: Eurokinissi

Πηγή

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Γλυφάδα: Ο «Πόλεμος» της Τουρκικής Μαφίας με Δύο Εκτελέσεις Μπροστά σε Αθώους Πολίτες

Πέντε Δολοφόνοι που Παρίσταναν τους Αθώους στην Τηλεόραση

Η Αγγελική Νικολούλη έχει καταφέρει να φέρει στο…

343,8 Δισεκατομμύρια και Άλλοι 9: Οι Πλουσιότεροι στον Κόσμο το 2024 και Τα Μυστικά τους

Η λίστα του διάσημου επιχειρηματικού περιοδικού Forbes για…

Επιδότηση Ρεύματος Δεκεμβρίου: Πόσο Θα Μειωθεί ο Λογαριασμός Σας

Ανακοινώθηκε η επιδότηση για τους λογαριασμούς ρεύματος του…

Θα πάθετε μεγάλο σοκ με το σώμα της Natalija Kuznetsova

Οι δικέφαλοί της είναι πιο ογκώδεις από εκείνους…

Γιγάντιος πύθωνας εθεάθη σε πλημμυρισμένους δρόμους της Ταϊλάνδης

Οι πρόσφατες πλημμύρες στο νότιο τμήμα της Ταϊλάνδης…
contact