Ενα γλυκό που αξίζει να φτιάξεις, ιδανικό για επιδόρπιο που θα τρελάνει μικρούς και μεγάλους.
Τι χρειάζεστε
Υλικά:
- 3 φλ. αμυγδαλόψιχα κοπανισμένη
- 8 αυγά
- 1 ½ φλ. ζάχαρη
- 3 φρυγανιές κοπανισμένες
- 2 κ. γλυκού baking powder
- ½ ποτηράκι κρασιού κονιάκ
- ξύσμα ενός λεμονιού
- 1 πρέζα αλάτι
Υλικά για το σιρόπι:
- 2 φλ. ζάχαρη
- 1 ½ φλ. νερό
- χυμό μισού λεμονιού
- 40 ml λικέρ Αmaretto
Εκτέλεση:
- Xτυπάμε τη ζάχαρη με τους κρόκους των αβγών μέχρι ν’ ασπρίσουν. Διαλύουμε το baking powder στο κονιάκ και το προσθέτουμε στο μίγμα μαζί με τα αμύγδαλα, τις φρυγανιές και το ξύσμα λεμονιού.
- Κατόπιν, χτυπάμε τ’ ασπράδια μέχρι να γίνουν σφιχτή μαρέγκα και τα ρίχνουμε στο μίγμα μαζί με το αλάτι. Αδειάζουμε το μίγμα σε βουτυρωμένο ταψάκι και το ψήνουμε σε μέτριο φούρνο για 45 λεπτά περίπου.
- Στο μεταξύ ετοιμάζουμε το σιρόπι και περιχύνουμε το γλυκό μόλις το βγάλουμε από το φούρνο.
- Σερβίρετε με μια μπάλα παγωτό βανίλια ή καϊμάκι και σιρόπι βύσσινο…το ιδανικότερο επιδόρπιο!!!