ΚΟΣΜΟΣ

Η κυβέρνηση Ρέντσι ακούει μόνο τους Βιομηχάνους και αποκλείει τους συνδικαλιστές»

Σφοδρά πυρά εξαπολύουν τα συνδικάτα στην Ιταλία προς την κυβέρνηση της χώρας με αφορμή την κατάργηση του δικαιώματος των εργαζομένων οι οποίοι απολύονται χωρίς βάσιμη αιτία να επαναπροσλαμβάνονται, καθώς και η προώθηση μεταρρύθμισης που θα προβλέπει μόνον χρηματική αποζημίωση.

«Η κυβέρνηση Ρέντσι ακούει μόνο την Ένωση Βιομηχάνων και δεν επιθυμεί τον διάλογο με τις συνδικαλιστικές οργανώσεις», δηλώνει η Σουζάννα Καμούσσο του συνδικάτου Cgil

Την στάση της κυβέρνησης του πρωθυπουργού Ματέο Ρέντσι καυτηρίασε η επικεφαλής του κεντροαριστερού συνδικάτου Cgil, η Σουζάνα Καμούσο, σύμφωνα με την οποία ο Ιταλός πρωθυπουργός και οι υπουργοί του δεν επιδιώκουν τον διάλογο με τα συνδικάτα αλλά την ίδια ώρα διατηρούν ανοικτή επικοινωνία με την Ένωση Βιομηχάνων της Ιταλίας.

«Πρέπει να καταγράψουμε ότι η κυβέρνηση δεν σκοπεύει να αναπτύξει σχέσεις και διάλογο με τα συνδικάτα», δήλωσε η Καμούσο, μιλώντας στο ιταλικό δημόσιο τηλεοπτικό δίκτυο Rai 3.

Η Καμούσο πρόσθεσε ότι «η κυβέρνηση Ρέντσι λαμβάνει λεπτομερή γραπτά κείμενα από την Ένωση Βιομηχάνων και υιοθετεί τις συμβουλές της». Για την Καμούσο, «η έκβαση της υπόθεσης αυτής θα δείξει αν θα επιστρέψουμε στην περίοδο της υποτελούς εργασίας ή αν θα προχωρήσουμε προς μια (…) αξιοπρεπή απασχόληση».

Από την πλευρά του ο Ιταλός πρωθυπουργός μιλώντας σε εκπομπή της δημόσιας τηλεόρασης υπογράμμισε ότι «δεσμεύεται να θέσει τέλος στο καθεστώς της εποχικής απασχόλησης» και χαρακτήρισε «ιδεολογική μάχη» την δυνατότητα επαναπρόσληψης των εργαζομένων που απολύονται χωρίς να υπάρχει βάσιμη αιτία.

«Η αγορά εργασίας έχει αλλάξει. Το ιταλικό κράτος πρέπει να εγγυάται την δυνατότητα καταβολής χρηματικής αποζημίωσης και να προσφέρει επαγγελματική κατάρτιση που να βοηθά πραγματικά τους πολίτες να βρουν νέα εργασία», είπε ο Ρέντσι.

Σήμερα το απόγευμα συνεδριάζει η γραμματεία του κεντροαριστερού Δημοκρατικού Κόμματος, η οποία θα προσπαθήσει να πετύχει έναν «εσωτερικό συμβιβασμό» ανάμεσα στην πλειοψηφία των μελών —η οποία υποστηρίζει την γραμμή Ρέντσι— και στην μειοψηφία που ζητεί να μπορέσει μην καταργηθεί η πρόνοια για την επαναπρόσληψη των εργαζόμενων που χάνουν άδικα την δουλειά τους.

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Γλυφάδα: Ο «Πόλεμος» της Τουρκικής Μαφίας με Δύο Εκτελέσεις Μπροστά σε Αθώους Πολίτες

Πέντε Δολοφόνοι που Παρίσταναν τους Αθώους στην Τηλεόραση

Η Αγγελική Νικολούλη έχει καταφέρει να φέρει στο…

343,8 Δισεκατομμύρια και Άλλοι 9: Οι Πλουσιότεροι στον Κόσμο το 2024 και Τα Μυστικά τους

Η λίστα του διάσημου επιχειρηματικού περιοδικού Forbes για…

Επιδότηση Ρεύματος Δεκεμβρίου: Πόσο Θα Μειωθεί ο Λογαριασμός Σας

Ανακοινώθηκε η επιδότηση για τους λογαριασμούς ρεύματος του…

Θα πάθετε μεγάλο σοκ με το σώμα της Natalija Kuznetsova

Οι δικέφαλοί της είναι πιο ογκώδεις από εκείνους…

Γιγάντιος πύθωνας εθεάθη σε πλημμυρισμένους δρόμους της Ταϊλάνδης

Οι πρόσφατες πλημμύρες στο νότιο τμήμα της Ταϊλάνδης…
contact