ΑΠΟΨΕΙΣ

ΜΗΝ κουράζεστε με τους Σκοπιανούς στο τέλος πρέπει να «μετακομίσουν ιστορικά», η ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ είναι ΕΛΛΑΔΑ

Μα τι έπαθαν όλοι τους και συναγωνίζονται ποιος θα πρωτοπεί το όνομα ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ;

Και μαλώνουν και διαπληκτίζονται ενώ αν έλεγαν ¨η ΜΑΚΕΔΟΝΊΑ είναι ΕΛΛΑΔΑ¨ όλα θα τέλειωναν και θα ικανοποιούσαν την ιστορική αλήθεια που αναρριχήθηκε ¨ ως εθνολογική ζωή εκ τάφων από τον τύμβο της ΑΜΦΙΠΟΛΗΣ¨.

Στις 12 Αυγούστου του 2014 με τα πρώτα ευρήματα στο παγκοσμίου πλέον φήμης αρχαιολογικό χώρο του λόφου της ΚΑΣΤΑ στείλαμε αρθρογραφώντας ένα μήνυμα στους γείτονες και σε όλους αυτούς που προσπάθησαν και προσπαθούν ανεπιτυχώς να πλαστογραφήσουν την ιστορία της ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ.

Μετά τον Τάφο της Αμφίπολης οι Σκοπιανοί πρέπει ¨να μετακομίσουν¨…;

Και λέγαμε σε μια κρίσιμη στιγμή
¨Γεωπολιτική χρονική συγκυρία- ΩΡΑ ΜΗΔΕΝ

Την στιγμή που οι νεοποχίτες και τα όργανα τους βλ. τρομοκράτες –ισλαμοφασίστες της ISIL κατακρεουργούν την Μεσοποταμία , μια τεραστίου μεγέθους αρχαιολογική ανακάλυψη από τα σπλάγχνα της Μακεδονίτισσας Γης φέρνει στο μυαλό μας τον Έλληνα- Μακεδόνα Βασιλιά Μέγα Αλέξανδρο, τον παγκόσμιο αναμορφωτή που γιόμισε με πολιτισμικό φώς την ίδια γη της Μεσοποταμίας που εδώ και χρόνια την μακελεύουν οι¨ Έμποροι των Εθνών¨.

Η ΠΡΟΦΗΤΕΙΑ ΤΟΥ ΔΑΝΙΗΛ ΓΙΑ ΤΟΝ Μ. ΑΛΕΞΑΝΔΡΟ*
(Ἔζησε περίπου 300 χρόνια πρὶν τὸν Μ. Ἀλέξανδρο)
1.4. Ἑρμηνεία τοῦ δεύτερου ὁράματος
ἀπὸ τὸν Ἀρχάγγελο Γαβριήλ (Δανιήλ η΄ 16-17, 19, 21-22)
16. Καὶ ἄκουσα τὴ φωνή κάποιου ἄνδρα ἀνάμεσα στὶς ὄχθες τοῦ ποταμοῦ Οὐβάλ, ὁ ὁποῖος φώναξε καὶ εἶπε· «Γαβριήλ, ἐξήγησε σ’ ἐκεῖνο τὸν ἄνθρωπο τὸ νόημα τοῦ ὁράματος».
17. Καὶ ἦλθε ὁ Γαβριήλ καὶ στάθηκε κοντά μου. …
19. Καὶ εἶπε· …
21. «Ὁ τράγος τῶν αἰγῶν εἶναι ὁ βασιλιὰς τῶν Ἑλλήνων (ὁ Μέγας Ἀλέξανδρος)· καὶ τὸ μεγάλο κέρατο, τὸ ὁποῖο βρισκόταν ἀνάμεσα στὰ μάτια του, αὐτὸς εἶναι ὁ πρῶτος καὶ πιὸ σπουδαῖος βασιλιὰς τῶν Ἑλλήνων
22. Καὶ τὰ τέσσερα κέρατα τὰ ὁποῖα φύτρωσαν στὴ θέση ἐκείνου τὸ ὁποῖο συνετρίβη, σημαίνουν πὼς ἀπὸ τὸ ἔθνος τοῦ βασιλιᾶ αὐτοῦ θὰ ἀναδειχτοῦν τέσσερις βασιλεῖς, οἱ ὁποῖοι ὅμως δὲν θὰ διαθέτουν τὴ δική του δύναμη».
8.5. Ἡ ἑρμηνεία τῆς προφητείας
ἀπὸ τὸν ἅγιο Ἰωάννη τὸν Χρυσόστομο
Ὁ προφήτης, κριό ἀποκάλεσε τὸν Δαρεῖο, τὸν βασιλιὰ τῶν Περσῶν, καὶ τράγο τὸν βασιλιὰ τῶν Ἑλλήνων, ἐννοῶ τὸν Ἀλέξανδρο τὸ Μακεδόνα. Λέγοντας τέσσερα κέρατα ἐννοεῖ τοὺς βασιλεῖς, οἱ ὁποῖοι τὸν διαδέχτηκαν…
Ὅταν πιὸ κάτω μιλάει ὁ προφήτης γιὰ τὸν Μακεδόνα Ἀλέξανδρο, λέει· «Καὶ ἰδού τράγος αἰγῶν ἤρχετο ἀπὸ λιβός…». Κι ὅταν πιὸ κάτω κάνει λόγο γιὰ τὴν πολεμικὴ ἐπιχείρηση τοῦ Ἀλέξανδρου ἐναντίον τοῦ Δαρείου καὶ τὴν κατὰ κράτος νίκη του, λέει· «Ἦλθεν ὁ τράγος ἕως τοῦ κριοῦ…» (P.G. 48, 893-894).
Τὸ ἔθνος τῶν Μακεδόνων ἦταν ξακουστὸ πρὶν ἀκόμη ἀπὸ τὴν ἔλευση τοῦ Χριστοῦ καὶ παντοῦ ὅλοι τὸ ἐγκωμίαζαν περισσότερο ἀπὸ τοὺς Ρωμαίους.
Οἱ Ρωμαῖοι, ἄλλωστε, γι’ αὐτόν τὸν λόγο θεωροῦνται ἀξιοθαύμαστοι, ἐπειδὴ ὑπέταξαν τοὺς Μακεδόνες. Διότι τὰ κατορθώματα τοῦ βασιλιᾶ τῶν Μακεδόνων ξεπερνοῦσαν κάθε λογική, καθώς, ἐνῷ ξεκίνησε ἀπὸ μιὰ μικρή πόλη, κυρίευσε ὁλόκληρη τὴν οἰκουμένη. Γι’ αὐτὸ καὶ ὁ προφήτης εἶδε στὸ ὅραμά του τὸν Ἀλέξανδρο σὰν λεοπάρδαλη μὲ φτερά· ἤθελε ἔτσι νὰ δηλώσει τὴν ταχύτητα καὶ τὴ δύναμη καὶ τὴν ὁρμητικότητα καὶ τὸ αἰφνιδιαστικό του πέταγμα ἐπάνω ἀπὸ τὴν οἰκουμένη μέσα σὲ τρόπαια καὶ σὲ νίκες. ΄΄Μ. ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ – Ο ΒΑΣΙΛΕΥΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ΄΄
ΕΚΔΟΣΗ 2013 http://www.enromiosini.gr/

vardakas1

Σε ποίον λοιπόν μπορεί να ανήκει ένας τέτοιος τάφος που ανακαλύφθηκε στην Αμφίπολη του Στρυμόνα και σε μέγεθος ταιριάζει με τα φαραωνικού τύπου ταφικά κτίσματα της Αιγύπτου;

¨Μπροστά στην αποκάλυψη ενός σημαντικού αρχαιολογικού τάφου φαίνεται πως βρίσκονται οι ανασκαφές, που διεξάγονται στον μοναδικό μνημειακό περίβολο του Τύμβου Καστά, στην Αρχαία Αμφίπολη.
Σύμφωνα με τα μέχρι τώρα στοιχεία που παρουσιάστηκαν από την Κατερίνα Περιστέρη, τον περασμένο Μάρτιο -στην 27η αρχαιολογική επιστημονική συνάντηση, που διεξήχθη στη Φιλοσοφική Σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου- τα δύο τελευταία έτη, κατά τη διεξαγωγή των ανασκαφών στον λόφο Καστά, αποκαλύπτεται ένας μοναδικός ταφικός περίβολος στον κόσμο, όπως υποστηρίζει η κ. Περιστέρη, λόγω του μεγέθους του που αγγίζει τα πεντακόσια περίπου μέτρα, με ακριβείς αναλογίες ύψους τριών μέτρων και συνολικού μήκους 497 μέτρων.

Όπως είχε επισημάνει στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, στην 27η αρχαιολογική επιστημονική συνάντηση, η κ. Περιστέρη, «κατά την περίοδο που χρονολογείται ο ταφικός περίβολος, μετά τον θάνατο του Μ. Αλεξάνδρου μέχρι το τέλος του 4ου π.Χ. αιώνα, διαδραματίζονται σπουδαία ιστορικά γεγονότα στην περιοχή της Αμφίπολης. Σημαντικοί στρατηγοί και ναύαρχοι του Μ. Αλεξάνδρου σχετίζονται με την περιοχή. Εδώ ο Κάσσανδρος εξορίζει και θανατώνει το 311 π.Χ. τη νόμιμη σύζυγο του Μ. Αλεξάνδρου Ρωξάνη και το γιό του Αλέξανδρο Δ’».
Ο ταφικός περίβολος χρονολογείται γύρω στο 325 – 300 π.Χ. και φέρεται να έχει την υπογραφή του φημισμένου της εποχής εκείνης, αρχιτέκτονα, Δεινοκράτη, που σύμφωνα με ιστορικά στοιχεία ήταν και στενός φίλος του Μ. Αλεξάνδρου.
Οικοδομήθηκε από θασίτικο μάρμαρο που μεταφέρθηκε στη περιοχή με ειδικά πλοιάρια, ενώ οι μαρμάρινοι δόμοι από την Αλική της θάσου, τοποθετήθηκαν με ειδικούς γερανούς, κατασκευασμένους από ξύλο, σίδηρο και μολύβι, ίχνη των οποίων βρέθηκαν κατά την αρχαιολογική ανασκαφή.¨

Μικρό παιδάκι πετούσα τον χαρταετό μου την Καθαρή Δευτέρα πάνω από τα μαλακά χώματα της ιστορικής γης της Αρχαίας Αμφίπολης έξω από τον τότε αρχαιολογικό χώρο. Πολλές φορές έφερνα τούμπες από τις ¨κοτρώνες- λιθοδομές¨ που ξεπρόβαλαν ξαφνικά μέσα από το μαλακό χώμα.
Που να φαντασθώ τότε τι κλωτσούσα κατά λάθος;

Αλλά και την απορία δεν μπορούσαν να μου την λύσουν πως βρέθηκε τέτοιο τεράστιο για τα παιδικά μάτια μαρμάρινο λιοντάρι στις όχθες του ποταμού Στρυμόνα;
Ο γνωστός Λέων της Αμφίπολης.

Σήμερα όμως τα πράγματα άλλαξαν…

¨Παρουσιάζοντας τα νέα ανασκαφικά δεδομένα, με αρχιτεκτονική τεκμηρίωση, για τον τρόπο και τον τόπο κατασκευής του μνημείο του Λέοντα της Αμφίπολης, ο διεθνώς αναγνωρισμένος αρχιτέκτονας Μιχάλης Λεφαντζής, τόνισε ότι τα χαμένα μέλη του ταφικού περιβόλου αποτελούν σήμερα τη βάση του Λέοντα της Αμφίπολης, ενώ η κλήση των μαρμάρινων δόμων αποδεικνύουν την κυκλική τους φορά και ότι είναι ένα αναπόσπαστο κομμάτι του μεγάλου ταφικού περιβόλου.¨

Όμως οι απορίες μου παραμένουν ακόμη και έχουν να κάνουν με το παρακάτω ερώτημα.
Βλέποντας κανείς το ανάγλυφο της περιοχής διερωτάται με τι φερτά υλικά επιχωματώθηκε ένα κυκλικό μνημείο μήκους 500 μέτρων και ύψους τριών μέτρων;
Ή ο Στρυμόνας επιχωμάτωσε- προστάτευσε αυτό το μοναδικό παγκόσμιο εύρημα ή οι πρόγονοι μας Έλληνες –Μακεδόνες παράχωσαν το μνημείο αυτό με τα μαλακά χώματα της Αμφίπολης για να το γλυτώσουν από τους διαχρονικούς Βανδάλους που περνούσαν κάθε τόσο και λιγάκι και κατέστρεφαν στο διάβα τους ότι εύρισκαν στο στενό αυτό ηπειρωτικό τμήμα της Ρωμαίικης Γης.

Όμως ήρθε το πλήρωμα του χρόνου ¨η αγανακτισμένη από τις ιστορικές αδικίες γη της Μακεδονίας¨ να αποκαλύψει ΑΛΗΘΕΙΕΣ και να στείλει ένα μήνυμα ¨στα καρναβάλια των Βαλκανίων¨ και στους πάτρωνες τους…
ΤΕΡΜΑ ΤΑ ΠΑΡΑΜΥΘΙΑ
¨να πάτε να κάνετε τα φεστιβάλ σας αλλού¨

Η ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ είναι ΕΛΛΑΔΑ του ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ η χώρα.
Η ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ είναι το ¨ΑΓΙΟΣ ΟΡΟΣ¨ της Παγκόσμιας Ιστορίας και μέσα σε αυτήν ανήκει και το ΠΕΡΙΒΟΛΙ της ΠΑΝΑΓΙΑΣ μας.
Άρα η ΥΠΕΡΑΓΙΑ ΘΕΟΤΟΚΟΣ θωρείται ¨Μακεδονίτισσα¨ και ξέρει πολύ καλά να διαφεντεύει το μέρος ΤΗΣ.

Δρ. ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΒΑΡΔΑΚΑΣ
ΥΓ .Αφιερωμένο σε όλους αυτούς που κοπίασαν και κοπιάζουν κατά της πλαστογράφησης του ονόματος της Μακεδονίας .

vardakas22

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Ο Ρέι Ντάλιο προειδοποιεί για Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο

Ο κίνδυνος ενός παγκόσμιου πολέμου που θα περιλαμβάνει…

Ισραήλ: «Εγκαταλείψτε άμεσα την Τουρκία»

Το Channel 12, επικαλούμενο δήλωση της κυβέρνησης, μετέδωσε…

Έφθασε η ώρα…που οι προφητείες των Γερόντων, γίνονται πραγματικότητα;

Γέροντας Αθανάσιος: Την κατάσταση που βιώνει τον τελευταίο…

«Στόχος μας ολόκληρος ο πλανήτης»: Τι έλεγε ο ηγέτης της Χαμάς το 2022

Ο 78χρονος συνιδρυτής της Χαμάς “εκτόξευε” απειλές όχι…

Οι 5 αλλαγές που έρχονται σε συντάξεις – επιδόματα

Οριστικοποιήθηκαν οι διατάξεις του ασφαλιστικού -για την απασχόληση…

Ελαιόλαδο: Πόσο θα κρατηθούν στα ύψη οι τιμές

Ακριβό, τουλάχιστον για το επόμενο εξάμηνο, θα παραμείνει…

Λωρίδα της Γάζας: Σκηνές που πραγματικά θέλεις κουράγιο για να τις δεις…

Σκηνές γροθιά στο στομάχι! Βίντεο που ήρθε στο…
contact