ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Φωτίου: Ανθρώπινο το λάθος του κ. Μουζάλα

«Ξανασχεδιάσαμε όλο το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα γιατί δεν μας ικανοποιούσε»

«Όλοι πρέπει να σκεφτούν λίγο παραπάνω… Κατανοώ εντελώς τον κ. Μουζάλα, ο οποίος βρίσκεται σε διεθνή fora από το πρωί μέχρι το βράδυ, όπου εκεί, όπως ξέρετε, η λέξη που ακούγεται για το κράτος αυτό είναι αυτή και εκείνος απαντάει κανονικά με την ελληνική ορολογία… Μου φαίνεται πολύ ανθρώπινο να μπορεί ο κ. Μουζάλας να κάνει αυτό το λάθος, να του ξέφυγε, όχι γιατί το πίστευε, αλλά γιατί μέσα στη ρύμη του λόγου του και έτσι όπως μιλάει ο καθείς και προσπαθώντας να εστιάσει στα πολύ σημαντικά που συμβαίνουν, να μπορεί να κάνει και αυτό το λάθος». Αυτό δήλωσε η αναπληρώτρια υπουργός Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Θ. Φωτίου, μιλώντας στο ραδιοσταθμό Βήμα FM.

«Από εκεί και ύστερα, πόσο να το τραβήξουμε αυτό το θέμα; Νομίζω ότι θα δοθούν όσες εξηγήσεις οφείλουν να δοθούν και θα τελειώσει το θέμα ανάμεσα σε ανθρώπους που συνεργάζονται και μάλιστα οι οποίοι, αυτήν τη στιγμή, τραβάνε ένα έργο τρομακτικό και οι δύο, ο ένας ως αρχηγός του στρατού, ο άλλος ως υπεύθυνος μεταναστευτικής πολιτικής. Φαντάζομαι ότι αυτά τα προβλήματα λύνονται» πρόσθεσε η κ. Φωτίου.

Σε ό,τι αφορά την πολιτική κοινωνικής αλληλεγγύης σημείωσε: «Ξανασχεδιάσαμε όλο το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα, γιατί δεν ικανοποιούσε ούτε τους θεσμούς, έτσι όπως είχε υλοποιηθεί, ούτε την Παγκόσμια Τράπεζα, αλλά κυρίως δεν ικανοποιούσε εμάς. Και στην υγεία, 2,5 εκατ. ανασφάλιστοι βρίσκουν, πλέον, πρόσβαση σε όλα τα νοσοκομεία και στα φαρμακεία των νοσοκομείων, αλλά και γενικότερα για τις άμεσές τους ανάγκες».

Για το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα, η κ. Φωτίου συμπλήρωσε πως «όταν το δίχτυ προστασίας θα πιάσει σε όλη τη χώρα, το 2017, θα πρέπει να υπολογίζουμε ότι γύρω στα 600.000 άτομα πολύ πιθανό να βρίσκονται σε αυτήν την κατάσταση. Άρα, τα χρήματα είναι πολύ πιο διευρυμένα από αυτά που απαιτούνταν μέχρι σήμερα, δηλαδή υπολογίζουμε ότι μπορεί να χρειαστούνε και 600 εκατ.»

Επίσης, εκτίμησε ότι το μέτρο με την κάρτα αλληλεγγύης έδωσε ανάσα σε πολλούς συμπολίτες και σημείωσε: «Αρκεί να δείτε την επιδότηση ενοικίου, αρκεί να δείτε το δωρεάν ηλεκτρικό ρεύμα και να ρωτήσετε τον κόσμο, ο οποίος πήρε αυτές τις παροχές. Ξανάλεω ότι αυτοί ήταν 400.000, ότι αυτό ήταν μία μικρή ανακούφιση».

Πηγή

Στην ίδια κατηγορία

loading...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Γλυφάδα: Ο «Πόλεμος» της Τουρκικής Μαφίας με Δύο Εκτελέσεις Μπροστά σε Αθώους Πολίτες

Πέντε Δολοφόνοι που Παρίσταναν τους Αθώους στην Τηλεόραση

Η Αγγελική Νικολούλη έχει καταφέρει να φέρει στο…

343,8 Δισεκατομμύρια και Άλλοι 9: Οι Πλουσιότεροι στον Κόσμο το 2024 και Τα Μυστικά τους

Η λίστα του διάσημου επιχειρηματικού περιοδικού Forbes για…

Επιδότηση Ρεύματος Δεκεμβρίου: Πόσο Θα Μειωθεί ο Λογαριασμός Σας

Ανακοινώθηκε η επιδότηση για τους λογαριασμούς ρεύματος του…

Θα πάθετε μεγάλο σοκ με το σώμα της Natalija Kuznetsova

Οι δικέφαλοί της είναι πιο ογκώδεις από εκείνους…

Γιγάντιος πύθωνας εθεάθη σε πλημμυρισμένους δρόμους της Ταϊλάνδης

Οι πρόσφατες πλημμύρες στο νότιο τμήμα της Ταϊλάνδης…
contact