Πανεύκολος και πεντανόστιμος πειρασμός.
Μια τούρτα που γίνετε πολύ πολύ γρήγορα με υπέροχη γεύση για τους λάτρεις της σοκολάτας, φτιαγμένη με τα χεράκια σας.
Υλικά συνταγής
- Για το παντεσπάνι
- έτοιμο παντεσπάνι ή 1 δόση υλικά για τη παρασκευή παντεσπανιού
- Για τη γέμιση
- 330 γρ. βούτυρο
- 560 γρ. κουβερτούρα
- 120 γρ. άχνη ζάχαρη
- Για το σιρόπι [προαιρετικά] **
- 2 φλ.τσ. νερό
- 1 1/2 φλ.τσ. ζάχαρη
- φλούδα λεμονιού ή πορτοκαλιού
- Για επικάλυψη-γαρνίρισμα
- φιλέ αμύγδαλου ή
- καρύδια χονδροτριμένα ή
- νιφάδες σοκολάτας ή
- σαντιγί ή
- Φράουλες φρέσκιες
Εκτέλεση συνταγής
- Για το πεντεσάνι: Φτιάχνουμε πρώτα το παντεσπάνι σε ταψί 22-24 εκ. περίπου
- Για τη γέμιση: Λιώνουμε την κουβερτούρα με το βούτυρο σε μπεν μαρί (σε ένα μεταλλικό σκεύος που είναι μέσα σε νερό που βράζει). Μόλις λιώσει η κουβερτούρα, κατεβάζουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε την άχνη και χτυπάμε το μείγμα με ένα μίξερ χειρός μέχρι να αφρατέψει και να γίνει κρέμα.
- Για το σιρόπι: Ετοιμάζουμε το σιρόπι με όλα τα υλικά μαζί για 4 λ. περίπου μέχρι να δέσει και το αφήνουμε να κρυώσει. Κόβουμε το παντεσπάνι σε 3 ομοιόμορφα οριζόντια μέρη με μεγάλο κοφτερό μαχαίρι και τα σιροπιάζουμε με τη βοήθεια ενός πινέλου. Τα αφήνουμε να κρυώσουν καλά.
- Για τη συναρμολόγιση: Κρατάμε τη μισή από τη σοκολατένια γέμιση στην άκρη για επικάλυψη.
- Σε μια πιατέλα βάζουμε τη μια στρώση- βάση από το παντεσπάνι σιροπιασμένο, βάζουμε τη μισή της μισής κρέμας σοκολάτας, προσέχοντας να είναι σε ομοιόμορφο πλάτος και ύψος. Συνεχίζουμε με το δεύτερο σιροπιασμένο παντεσπάνι και την υπόλοιπη μισή κρέμα σοκολάτας. Με την υπόλοιπη ποσότητα κρέμας σοκολάτας καλύπτουμε εξωτερικά τη παντού τη τούρτα και τη διακοσμούμε με τα υλικά που επιθυμούμε.
* Άν δεν έχετε χρόνο πάρτε έτοιμο παντεσπάνι.
** Για πιο ανάλαφρη τουρτίτσα μη προσθέτετε το σιρόπι.